Piuneze si motricitate fina

Piuneze si motricitate fina

Am zeci și sute de idei de activități care se tot plimbă cu mine. Dacă aș avea și timp să le fac pe toate, ce bine ar fi! Deocamdată am făcut-o pe aceasta, pentru că aveam materialele acasă și a durat puțin să aranjez tot. Dupa cum vedeti la acest joc ”Piuneze si motricitate fina” au participat 2 copii.

 

Activitatea dezvoltă atenția, răbdarea, motricitatea fină, coordonarea ochi-mână și creativitatea. În plus poate fi o ocazie bună de a le vorbi despre culori și forme geometrice a le fixa aceste noțiuni.

Ce materiale am folosit:

– piuneze
– foaie gumată (poate fi înlocuită cu polistiren sau carton sau supor de pahare din plută)
– carioci
– coală albă

piuneze-si-motricitate-fina-2

Cum am procedat:

Am decupat o coală albă de hârtie având aceeași dimensiune cu foaia gumată. Apoi am trasat forme geometrice din culori diferite și le-am oferit copiilor piuneze. Da, am zis copii, pentru că este în vizită fratele meu la mine și s-au jucat împreună, un copil de aproape 3 ani și unul de 9 ani și nu s-au plictisit.

piuneze-si-motricitate-fina-3

David 2 ani și 9 luni, Marci 9 ani și 6 luni

Eu nu am avut și piuneze de culoare roșie, dar ar fi fost tare fain pentru a exersa și asocierea de culori. De altfel David m-a chestionat imediat unde sunt cele roșii 🙂 . Mă aștept ca unora să vă fie teamă de faptul că se pot înțepa, eu le-am explicat acest lucru copiilor și i-am rugat să fie atenți și să le apuce de capătul cu plastic. Nu au fost accidente 🙂 .

 

Le puteți oferi și doar un suport de plută sau polistiren și piuneze și să îi lăsați liberi să creeze cu ele, fără forme gata făcute, asta îi vor ajuta pentru a-și dezvolta creativitatea.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Volodymyr Hryshchenko @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.