Joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării

Joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării

Cu izolarea aceasta ne-am reapucat de făcut jocuri în casă. Pe mine mă relaxează, lui îi oferă ceva nou de făcut. Nu, nu duce lipsă de jucării, dar sunt 4 săptămâni deja de când le rotește nevoie mare. În plus, eu simt nevoie să îi ofer frecvent activități de stimulare intelectuală pentru a menține măcar puțin din ce făcea la grădiniță. Rămâneți pe fir. Vom posta frecvent ideile noastre. Azi vă propun acest joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării.

Ce am folosit:

– coli colorate
– coli albe
– foarfecă
– riglă
– creion

Cum am procedat:

Am căutat prin rezervele noastre coli colorate, cât mai multe variante. Asta pentru că David la 6 ani, are nevoie de jocuri ceva mai complicate. Acest joc pentru dezvoltarea atenției și a concentrării a fost destul de ușor, după cum singur declară 🙂 . Am folosit o riglă și un creion pentru a marca pătrățele, în așa fel încât să fie cât mai egale. Noi am mers pe varianta 3 cm cu 3 cm. Nu există o variantă standard, evident, dar așa mi-a ieșit mie la calcul, astfel încât să nu irosesc prea multă hârtie. Am tăiat după însemnele făcute.

Ideea de bază este foarte simplă. Să aveți cât mai multe culori, tăiate pătrățele și 2 șabloane. În unul așezați voi la întâmplare, sau nu, culorile. În cel de a-l doilea, el reproduce șablonul pe care l-ați făcut voi. Șablonul meu are, după cum vedeți, 28 de pătrățele. 

📍 Pentru copii mai mici, vă recomand mai puține culori și un număr mai redus de pătrățele în șablon.

📍 Pentru posesorii de ghilotină manuală, jocul acesta se face din 2 timpi și 3 mișcări 🙂 .

📍 Dacă aveți imprimantă color puteți să creați atât pătrățele colorate pe care să le printați și să le decupați, cât și șabloane. 

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea logicii

– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină

– dezvoltarea atenției

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Kelly Sikkema @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.