Globuri din pasta Fimo cu uscare la aer sau la microunde

Globuri din pasta Fimo

Zilele acestea încercăm alte modele de globulețe și felicitări decât anul trecut. Am făcut globuri din pasta Fimo și i-a plăcut foarte mult, de la întinsul pastei până la pus mărgele de colo-colo, inclusiv adunatul lor de pe jos 🙂 .

Ce materiale am folosit:
– pastă albă Fimo (cu uscare la aer sau în cuptorul cu microunde)
– forme pentru fursecuri (sau pentru plastilină)
– mărgele (noi avem de la Ikea)

 

Cum am procedat:
Am întins pasta folosind sucitorul de lemn al lui David de la trusta lui de plastilină. Am făcut foaia atât de groasă cât erau și mărgelele pentru a nu ieși pe cealaltă parte. Am decupat forme. Pentru că nu am avut brăduț am decupat unul din carton și am tăiat cu un cuțit. Orificiul în care vom pune ața să agățăm în brad, l-am făcut folosind un pai.

Globuri din pasta Fimo

David s-a ocupat cu introdus mărgelele în fiecare formă. Pentru a mă asigura că nu se vor deforma am așezat globurile între 2 coli de hârtie și pe deasupra am pus un fund de lemn. Le-am lăsat așa câteva ore apoi am luat fundul de lemn și le-am lăsat simple la aer până a doua zi.

Globuri din pasta Fimo

Este o activitate pe care o puteți face și în primăvară și să creați astfel mărțișoare pentru fete și băieți.

 

Care sunt oportunitățile de învățare? 
– Dezvoltarea motricității fine
– Dezvoltarea creativității

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.