Cuburi colorate – activitate de logica si asociere

Cuburi colorate

Jocul acesta ”Cuburi colorate” este o activitate de logica si asociere. Ajută la dezvoltarea capacității de a asocia elemente și dezvoltarea logicii, precum și la îmbunătățirea motricității fine și aprofundarea noțiunilor de culorilor și forme geometrice.

 

Înainte de a apuca să realizez jocul, David s-a jucat liber cu materialele spunându-mi că vrea să facă el un joc pentru mine 🙂 . O idee bună și asta, e bine să își pună mintea la contribuție.

Ce materiale am folosit:

– Cuburi de diverse forme și culori
– Coli albe
– Carioci
– Creion, riglă, foarfecă

Cum am procedat:

Am tăiat colile de hârtie în două pentru a crea template-uri mai mici. Am pus diferite cuburi pe fiecare coală, așa cum mi-a trecut prin minte, am trasat cu un creion marginile și apoi am conturat cu carioci. Asta a rezultat!

cuburi-colorate-activitate-de-asociere-3

Am amestecat toate formele și i le-am oferit lângă model pentru a alege singur ce are nevoie. David le-a potrivit super rapid, cred că era indicat să le fac când era un pic mai mic :), acum are 2 ani și aproape 10 luni. La fel, dacă este prea rapid copilul, este suficient să faceți câteva modele mai complexe. Puneți mai multe forme pune pe aceeași foaie, în combinații cât mai amestecate.

cuburi-colorate-activitate-de-asociere-4

Cuburi colorate este o activitate de logica si asociere simpla si rapid de făcut.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: La-Rel Easter @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.