Pictand cu pipeta

Pictand cu pipeta

Ce  credeți voi că am făcut eu, așa, la început de săptămână? Am stat acasă. Nu începeți să mă invidiați, nu ați fi vrut să fiți în locul meu. Am bolit cum nu am mai făcut-o de mult timp, asta după ce am luat un virus de la David și ce să vezi, l-am ținut și pe el acasă cu mine. Nu e deloc distractiv să îți fie rău și să stai cu copilul căruia îi e bine 🙂 . Dar ne-am distrat pictand cu pipeta.

 

Prin urmare, am căutat să îl țin ocupat și am încercat câteva activități noi, care să nu mă solicite pe mine prea mult. Cea despre care vă povestesc azi a fost un real succes, o oră a amestecat în culori, a pictat, a plimbat apa dintr-un recipient în altul … o oră ocupat a fost rai pentru mine. Activitatea este foarte ușor de pus în practică de către adulți, iar copiilor le oferă ocazia să fie creativi, îi învață despre culori și combinarea lor și le dezvoltă motricitatea fină.

Ce materiale am folosit:

– pipetă
– acuarele
– prosoape din hârtie
– pahare

Cum am procedat:

Am pus acuarele diluate cu apă, în câteva pahare mici. I-am oferit o pipetă, șervețele de bucătărie și paharele și atât. Liber la distracție! Dacă până acum nu s-a mai jucat cu o pipetă îi puteți arăta cum să o folosească, David știa deja.

pictand-cu-pipeta-4

Când am pus culorile în pahare l-am rugat pe David să mă ajute, moment tocmai bun pentru a fixa noțiunea de ”culori” prin asocierea dintre tuburi și pahare. După ce a făcut diferite combinații pe hârtie, a cerut și castroanele să amestece el culori în ele, să transporte apa cu pipeta, să combine culorile și apoi a trecut la a picta cu degetele.

pictand-cu-pipeta-1

 David 2 ani și 9 luni

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Elena Mozhvilo @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.