Activitățile și jocurile ne aduc mai aproape de copiii noștri și de copiii din noi

Una dintre cele mai frumoase și pline de energie și bine momente ale vieții mele de mamă sunt cele în care reușesc să mă opresc pentru câteva minute și să mă joc cu băiețelul meu. Este pauza mea de la a fi om mare. Momentele acestea de joacă sunt părți pe care nimic și nimeni altcineva nu le-ar putea umple. Pentru că sunt de fapt conexiunea aceea profundă cu marea mea iubire, David. Jocurile, îmbrățișările și discuțiile de noapte bună, după ce citim povestea, sunt momentele cele ai bune să ne conectăm unul la celălalt, după multe ore în care fiecare a fost cu treaba lui. Activitățile și jocurile ne aduc mai aproape de copiii noștri și de copiii din noi.

Calendarele de Advent, cu activități, sunt dintotdeauna preferatele noastre.

(P) Sigur, a crescut suficient încât să pună ochii și pe cele cu ciocolată. Dar sunt chestiuni separate, n-ar renunța și nu aș renunța la calendarul de Advent cu activități. Și nu e vorba doar de jocul în sine. Este și surpriza. Oare azi ce pică?

 

Până anul acesta calendarul l-am făcut eu. Activități notate pe bilețele și deschise câte una în fiecare zi. Doi ani la rând au fost aceleași activități, poate puțin adaptate, prinse sub aceeași formă, pe același Moș. Anul acesta a vrut altceva, tot activități, dar nici aceleași, nici aceeași formă. Iar eu m-am uitat așa, puțin speriată, la mine însămi și mi-am zis îngrijorată de-a dreptul ”Să te văd acum, Cristina, ce faci!”. Adică nu ce fac, mai degrabă când le fac. Muncă, proiecte, fotbal, mai puțin timp liber, timp pe care îl calculez tocmai să ne rămână nouă împreună. Ei, dar ce să vezi, m-a salvat calendarul online Kinder Advent. Noi pe acesta îl facem anul acesta. Este distractiv, gratuit, ușor de accesat fiind online, surprizător și variat.

Știți, e foarte simplu când ai puțin timp, e așa, mai puțină muncă pentru mine, mai multă distracție pentru noi.

Partea faină este că poți deschide și activitățile din zilele trecute dacă ai sărit peste vreuna. Nu le poți deschide pe cele din viitor, ceea ce face ca nerăbdarea să crească. Ne și ajută să treacă timpul mai ușor având această ocupație să deschidem zilnic activități. Pentru că, vedeți voi, oricât de puțin ar mai fi până la Crăciun, pentru un copil tot pare mult. Și îl înțeleg. La fel era și pentru mine când trăiam Crăciunul în pielea de copil. De fapt și acum abia aștept să vină.

Până azi ne-am distrat cu activitățile din calendarul online Kinder Advent și vom cotinua.

Ne-am distrat și făcându-le și căutând ingredientele care ne mai lipseau pe ici pe colo. Nu vreau să vă stric surpriza desfacerii calendarului, vă spun doar atât. Pentru prima dată ne-a ieșit un slime. Câtă fericire a fost pe el … aș mai face 10 doar pentru asta. Mai avem ingrediente, mai facem.

Și să găsim ingredientele a fost o aventură lăsată cu mult râs. Ne-am oprit la un magazin de optică, eram în căutare de soluție salină pentru lentile de contact. De astea, lentile, n-avem, deci nici soluție. Nici prin magazine nu am mai umblat de ceva multă vreme, așa că eram, grăbiți și entuziasmați în același timp.

Eu credeam că râde de mine și absurdul ideii, dar nu, ea râdea de faptul că pățise la fel cu copilul ei. 

Am intrat rapid în primul magazin de ochelari și am întrebat de soluție salină, serioasă, ca și când știam ce vreau … deși nu văzusem niciodată. Doamna s-a uitat spre colega ei, au ridicat din umeri amândouă. Mi-au zis că nu au așa ceva și m-au întrebat la ce îmi trebuie. Am făcut o pauză, m-am uitat la ele, m-am uitat la copil cu ochii lui de pisoiaș flămând. Și apoi, rușinată așa puțin, le-am zis pentru ce îmi trebuie că oricum nu aveam de ales. Fără soluție nu aveam șanse să plecăm acasă. Și una dintre ele s-a pus pe un râs de nu mai știam ce se petrece. Eu credea că râde de mine și absurdul ideii, dar nu, ea râdea de faptul că pățise la fel cu copilul ei. Prin urmare știa și ce soluție îmi poate da în schimb și mi-a dat. Vă spun și vouă că nu e secret, e o soluție care îndepărtează depunerile de proteine. Acum na, firme diferite, denumiri diferite, aceeași utilizare … pentru slime.

Activitățile și jocurile ne aduc mai aproape de copiii noștri și de copiii din noi.

Zilele astea am colorat împreună, am făcut fulgi de nea după șablon, slime, am construit împreună într-un desen ștafetă, dar nu vreau să vă stric surprizele din calendar.

Încercați-le! Vă vor aduce mai aproape de copiii voștri și de copiii din voi. Până la urmă despre asta sunt Sărbătorile, nu-i așa?

 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.