Carduri cu animale (descarca gratuit)

Carduri cu animale

Am făcut pentru David carduri cu animale domestice, sălbatice și dinozauri. Cunoaște foarte multe animale, are câteva exemplare, din plastic, și îi place să ne uităm pe cărți care au poze cu ele, timp în care eu îi povestesc diverse.

O astfel de activitate îl ajută să își dezvolte concentrarea, logica, vocabularul și mai ales sa învețe să asocieze elemente.

Am folosit animale pe care deja le are, așa am descoperit că nu stăm bine la capitolul acvatic. Le-am printat pe o coală cartonată și le-am tăiat în așa fel încât să fie inviduale pentru a putea schimba ordinea când ne jucăm. David are o memorie vizuală bine dezvoltată și învață poziția imaginilor într-o carte 🙂 .

Cardurile au avut mare succes. Este activitatea la care a zăbovit vreme îndelungată fără să se plictisească. Avea o moacă tare simpatică când se concentra. I-a plăcut să așeze singur cartonașele pe masă. Uneori încurca vulpea cu lupul, tigru cu râsul și calul cu măgarul, dar la ultimii se dumirea singur rapid.

Am selectat din toate animalele lui câte un exemplar și le-am pus într-o cutie, în așa fel încât pentru fiecare cartonaș să existe un singur animal din plastic. Această modalitate ajută la controlul erorii de unul singur, adică David se putea corecta singur, nu era nevoie să intervin eu.

Carduri cu animaleDavid – 1 an și 11 luni

Pe viitor, curând, am în plan să fac carduri cu fructe și legume. Dacă sunteți perfectioniști să știți că nu sunt tocmai egal făcute, adică unele sunt puțin mai înalte decât altele 🙂

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Maria Oswalt @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Dacă doriți să descărcați cardurile dați click aici: Carduri cu animale

 

* Cardurile sunt realizate de mine, cu toate drepturile rezervate. În cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri trebuie să precizați sursa.

 

 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

10 comentarii la „Carduri cu animale (descarca gratuit)

  1. Sunt tare frumoase cardurile, felicitari!
    Animalele din plastic de unde le luati? Eu am vazut cateva in Jumbo care mi s-au parut cam nereusite, iar in alte locuri erau prea scumpe.

    1. Animale domestice am luat de la Jumbo acum un an, nu stiu daca sunt la fel ca cele pe care le-ai vazut tu 🙂 Animalele salbatice si dinozaurii au fost cadou de la mamaia lui, cred că le-a luat de undeva din Brăila.

  2. Foarte frumoase cardurile! O idee foarte interesanta! Acum le printam si noi (T 1n si 10 luni) :). Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.