Minunățiile care ne ajută să ne păstrăm liniștea într-o lume în care nu am mai trăit până acum

Minunățiile care ne ajută să ne păstrăm liniștea

Că trecem printr-o perioadă dificilă și provocatoare știm deja cu toții. Nu sunt prea multe detalii pe care le putem schimba la ceea ce trăim în această pandemie. Asta nu înseamnă că nu putem să facem nimic pentru noi. Putem căuta noi plăceri care să intre în limitele ”normelor” de acum 🙂 . Ne putem bucura de timpul pe care îl petrecem acum mai mult cu copiii noștri. Putem lua suplimente de vitamine. Putem face sport și adopta un stil de viață mai sănătos. Care sunt artificiile de calcul pe care le-am făcut și care sunt minunățiile care ne ajută să ne păstrăm liniștea într-o lume în care nu am mai trăit până acum?

 

Eu recunosc că m-am resimțit în ultima vreme. Sunt până la urmă 9 luni de pandemie, traduse în lucru haotic de acasă, timp în care rămâi și mamă, dar devii și profesor, și partener de joacă, și bucătăreasă, și călcătoreasă și …. tot. E mult! Sincer! Ne-am adaptat că na, n-avem încotro. Am căutat soluții, am găsit sprijin, am ajuns la o variantă gestionabilă pentru toți. Dar oboseala tot a rămas în mine. Așa că, am făcut fiecare câteva mișcări să ne aducem binele înapoi.

  1.     Consumăm multe citrice, acum, iarna, sub formă de ceaiuri calde.

Partea aceasta este o șmecherie pe care o folosesc în orice sezon și care ne ajută și să consumăm mai multă apă. Storc lămâi, portocale, grepfruit și pun sucul obținut în tăvi de gheață, la congelator. Astfel nu muncesc în fiecare zi să folosesc aparatele, sa le strâng, să le spăl. Vara adaug cuburile pur și simplu în apă. Iarnă le pun în apă fiartă sub formă de ceai.

  1.    Facem mișcare în fiecare zi.

David este mare pasionat de fotbal, încă îl ajută vremea și poate merge la antrenamente … cât de cât. Eu reușesc aproape în fiecare zi să îmi dau 20-30 de minute pentru un fel de yoga și step făcute acasă. Uneori mai chiulesc de la partea asta și citesc o carte bună 🙂 .

  1.     Amândoi luăm vitamine sub formă de spray oral de la Better You – Botaniq.ro.

Eu iau Vitamina C Oral Spray. Tot de la ei are și puștiul Dlux Junior Vitamina D Oral Spray și MultiVit Junior Oral Spray. N-am mai găsit absolut nicăieri acele tablete cu vitamina D și, după cum spune David, se pare că a fost un lucru foarte bun.

 

(P) Botaniq.ro este un magazin online în spatele căruia se află o familie care se ghidează după valori sănătoase și, drept urmare, își alege și partenerii de business cu mare grija. De altfel sunt implicați și într-o serie de proiecte sociale cum ar fi cel cu WWF Romania prin care donează la fiecare comandă o parte din profit. Poți citi mai multe pe blogul Botaniq.

 

Spray-urile intra-orale Better You sunt o alternativă ușoară și rapidă la tot ce înseamnă tablete. În plus tocmai modul de administrare, pulverizarea directă în interiorul obrazului, face ca vitaminele să fie absorbite rapid în sânge, în loc să se bazeze pe prelucrarea primară de către sistemul digestiv. Spray-urile cu vitamine intra-orale sunt foarte uşor de utilizat, nu trebuie să fie luate cu alimente sau apă și pot fi administrate oricând şi oriunde.

Majoritatea produselor lor sunt vegane, vegetariene, celiace și prietenoase cu diabetul. Fiecare spray are o aromă naturală specifică, plus arome și conservanți 100% naturale.

Dlux Junior Vitamina D Oral Spray – este un spray oral cu vitamina D potrivit pentru copiii cu vârsta de 3 ani și peste. Fiecare pulverizare livrează 400 IU (10 μg) de vitamina D3. Are o aromă naturală de mentă și un spray conține 100 doze zilnice.

 

MultiVit Junior Oral Spray – este un spray oral cu un amestec echilibrat de 14 vitamine și minerale esențiale (mai multe vitamine B, inclusiv folatul, combinat cu vitaminele A, C, D, K, seleniu și iod). Este recomandat copiilor care au minim 1 an. Are o aromă naturală de zmeură și un spray conține 48 doze zilnice (1 doză = 4 pulverizări).

 

Vitamina C Oral Spray (adulți) – este un spray oral care conține vitamina C, seleniu, extract de ceai verde și Vitamina B2. Fiecare doză (4 pulverizări) livrează 100 mg de vitamina C provenită din extract de cireșe acerola. Este recomandat și copiilor (minim 1 an) și adulților. Are o aromă naturală de cireșe și afine și un spray conține 32 doze zilnice (32x 4 pulverizări/adult).

 

Acestea sunt artificiile de calcul pe care le-am făcut și minunățiile care ne ajută să ne păstrăm liniștea într-o lume în care nu am mai trăit până acum. Voi cum v-ați adaptat la noua lume?

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.