Masuratori si dimensiuni – un joc simplu

Masuratori si dimensiuni

Activitatea aceasta a trebuit să o gândesc și să o implementez rapid pentru că, dragul meu ficior, s-a trezit și m-a anunțat că lui îi este dor să facem un joc. M-am uitat rapid prin sufragerie unde stau arănjate (mai mult aruncate) toate jucăriile și am ochit animalele parcate cu o seară în urmă și … pac … m-a lovit ideea că unele sunt mai mari și altele mai mici, așa că hai să vorbim despre masuratori si dimensiuni.

 

Ce materiale am folosit:
– animale (puteți folosi și printate sau alte obiecte)
– cuburi Lego (puteți înlocui cu dopuri de exemplu)

 

Cum am procedat:
Am ales câteva animale diferite ca dimensiune, i le-am oferit lui David împreună cu piesele Lego și i-am vorbit despre cum le putem măsura, care este diferența de mărime, ce înseamnă ”mic, mare, mijlociu, scund, înalt etc”. A pus singur cuburile unul peste altul și a exersat număratul până la 10 … peste 10 număram eu 🙂

Masuratori si dimensiuni

David, 3 ani și 2 luni

 

Care sunt oportunitățile de învățare?
– Dezvoltarea motricității fine
– Coordonare ochi-mână
– Numărătoare
– Măsurare
– Dezvoltarea limbajului

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Glen Carrie @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.