Joc de energizare – ”Haosul”

Haosul

Azi va propun un joc de energizare – ”Haosul” care va ajuta la energizarea grupul si imbunatatirea concentrarii. Este un joc de grup care ajută și la crearea unei coeziuni de echipă și poate fi aplicat și în cazul lucrului cu adulții.

 

Marimea grupului: minim 8 participanti

Varsta potrivita: peste 6 ani

Materiale: pix si hartie

Descriere:

Pregatiti fisele pe care sunt inscrise responsabilitatile pentru fiecare participant. Participantii formeaza un cerc si animatorul le da fisele. La semnalul animatorilor, participantii trebuie sa inceapa sa faca ceea ce este scris pe fise, iar la urmatorul semnal trebuie sa se opreasca. Exercitiul trebuie repetat de cateva ori.

 

Exemple de responsabilitati:  sari ca iepurele”, „latra”, „canta happy birthday”. Pot fi pregatite cateva responsabilitati care sunt legate intre ele si trebuie scrise pe fise separate. Fiecare participant trebuie sa caute persoana cu responsabilitatea asemanatoare (de exemplu ” imita vaca ” corespunde responsabilitatii ” mulge vaca „).

 

Acest joc de energizare – ”Haosul” este potrivit si pentru copii mai mici.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 543

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.