Curatenia de primavara, munca in echipa? (P)

Curatenia de primavara

Când eram mică, la mama acasă, aveam regula asta cu “sâmbătă facem curat lună”  și de 2 ori pe an. Curatenia de primavara și cea de înainte de Crăciun. Curățenie de ne-ar fi invidiat și Cenușăreasa. Uram să fac asta. Singurul lucru care îmi plăcea era că, după ce terminam cu șmotruitul, găteam. Și ne mai ieșea și câte o prăjitură la care aveam voie să lingem castroanele. Cred că de prea multă foame, după prea multă curățenie. Aveam un apartament cu 3 camere, o grămadă de covoare și perdele. Un aspirator care ziceai că roagă frumos firimiturile să intre și o mașină de spălat aproape de jucărie. Nu eram oameni avuți să ne permitem unele adevărate 🙂 .

 

Și atât de mult mi-a displăcut programul ăsta de curățenie încât acum nu mai am nici un fel de program. Dar caut ajutoare care să scutească rezonabil timpul pierdut așa. Da, eu îl consider timp pierdut. De curat, fac curat, n-ai încotro când există copil mișunător. Dar cum vreau să petrec mai mult timp cu mișunătorul, am căutat variante să fiu eficientă și rapidă.

(P) Am încercat aspiratorul Dirt Devil Samurai.

Problema a fost că mă tot întrerupea mândrul, cerea și el să îl manevreze și putea pentru că este foarte ușor, are 2,3 kilograme. Detaliul acesta mi-a plăcut și mie, aproape că nu îl sesizezi, nu are fir așa că nu ai în ce să te încurci, rămâne într-o poziție verticală comodă și nu trebuie să te apleci ca o băbuță, când îl folosești.

Este oarecum flexibil, poți aspira pe sub mese și în colțuri, iar ledurile te ajută să vezi mai bine ce balauri se ascund pe acolo 🙂 . Mai mult de atât este constituit 2 în 1, are un aspirator manual incorporat, asta dacă vrei să privești balaurii îndeaproape sau vrei să te asiguri că lucește în urma ta 🙂 .

 

Dirt Devil Samurai se încarcă cu un acumulator, la curent continuu, timp de 5 ore și rezistă bateriile 35 de minute de folosire. Are două trepte de putere, minim și maxim. La final, se curăță ușor, am înțeles că filtrul este realizat dintr-un  burete lavabil, putând fi spălat sub robinet sau în maşina de spălat, dar eu nu am încercat până acum.

Distracția maximă cu aspiratorul a fost să îi răspundem lui David, ce se tot aude când curăța covorul pe hol.

Să vă explic: acum câteva zile, am vrut să mănânc pe ascuns bomboane cip și am crezut că mă prinde copilul și le-am scăpat de jos. Am adunat eu rapid ce am putut, dar se pare că au mai rămas câteva rătăcite. Dacă ar fi știut David, nu ar mai fi insistat să aspire, s-ar fi ocupat manual, eventual și gustativ … 🙂

 

Sursă poza: Phillip Glickman @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 527

5 comentarii la „Curatenia de primavara, munca in echipa? (P)

  1. Chiar am nevoie de un aspirator nou,ce am eu e cu apa,l-am luat in ideea ca e mai bun pentru copilul mic,nu lasa in urma lui praf,doar ca e greoi si ma apuca lenea numai cand ma gandesc ca trebuie sa montez si demontez si sa spal pff.Unul asa usor si fara fir ar fi nemaipomenit!Noroc cu tine :*

  2. Uf, de ce nu am aflat eu mai devreme de asa un aspirator?! 🙂 Mi se pare foarte practic, neaparat trebuie sa am si eu asa ceva, mai ales ca in ultimul timp am mereu nisip prin toata casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.