Joc de logica cu betisoare de urechi

Joc de logica

Realizarea acestui joc de logica a fost o activitate în sine, începând cu a-l trimite pe domnul ta-su la cumpărături de bețișoare, până la a decide David, singur, ce culori să folosească și chiar să coloreze cu mânuțele lui fiecare bețișor 🙂 .

Ce materiale am folosit:

– coli de hârtie
– bețișoare de urechi
– acuarele
– linie și creion

Cum am procedat:

L-am întrebat pe David dacă vrea să coloreze el bețioarele și nu doar că a acceptat, dar i-a plăcut atât de mult încât nu se mai oprea 🙂 . L-am lăsat să aleagă singur combinația de culori. După ce înmuia fiecare bețișor, îl ștergea pe marginea recipientului și mi-l oferea mie să îl pun la uscat. Pentru a-mi fi mai ușor să fac fișele model, le puneam la uscat în forma pe care o doream, de exemplu ”casă”.

Joc de logica cu betisoare de urechi1

Pasul acesta m-a ajutat să am deja făcută o mică formă pentru fiecare bețișor și mi-a fost apoi mai ușor să știu ce culoare să folosesc și să trasez cu ajutorul unei linii și a unui creion, forma bețișoarelor. Înainte de a colora, am pus bețișoarele pe o coală, separat, pentru a se usca bine, timp în care David a fost ocupat cu pictatul cu degetul și cu pensula.

Joc de logica cu betisoare de urechi2

Este un joc care l-a atras foarte mult, era extrem de simpatic cum ridica bețișor cu bețișor să vadă mai bine culorile și comenta încontinuu ”mami, nu găsesc mov cu roz”, ”mami, mie tlebuie una galben cu albastlu”, ”aa, am găsit”.

  David, 3 ani și 2 luni

Care sunt oportunitățile de învățare?

– Dezvoltarea motricității fine
– Asocierea între elemente
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare
– Logică
– Culori

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Christopher Ryan @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.