Realizarea acestui joc de logica a fost o activitate în sine, începând cu a-l trimite pe domnul ta-su la cumpărături de bețișoare, până la a decide David, singur, ce culori să folosească și chiar să coloreze cu mânuțele lui fiecare bețișor 🙂 .
Ce materiale am folosit:
– coli de hârtie
– bețișoare de urechi
– acuarele
– linie și creion
Cum am procedat:
L-am întrebat pe David dacă vrea să coloreze el bețioarele și nu doar că a acceptat, dar i-a plăcut atât de mult încât nu se mai oprea 🙂 . L-am lăsat să aleagă singur combinația de culori. După ce înmuia fiecare bețișor, îl ștergea pe marginea recipientului și mi-l oferea mie să îl pun la uscat. Pentru a-mi fi mai ușor să fac fișele model, le puneam la uscat în forma pe care o doream, de exemplu ”casă”.
Pasul acesta m-a ajutat să am deja făcută o mică formă pentru fiecare bețișor și mi-a fost apoi mai ușor să știu ce culoare să folosesc și să trasez cu ajutorul unei linii și a unui creion, forma bețișoarelor. Înainte de a colora, am pus bețișoarele pe o coală, separat, pentru a se usca bine, timp în care David a fost ocupat cu pictatul cu degetul și cu pensula.
Este un joc care l-a atras foarte mult, era extrem de simpatic cum ridica bețișor cu bețișor să vadă mai bine culorile și comenta încontinuu ”mami, nu găsesc mov cu roz”, ”mami, mie tlebuie una galben cu albastlu”, ”aa, am găsit”.
David, 3 ani și 2 luni
Care sunt oportunitățile de învățare?
– Dezvoltarea motricității fine
– Asocierea între elemente
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare
– Logică
– Culori
Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.
Sursă poza: Christopher Ryan @ Unsplash
♦ Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). ♦