Construieste camioane cu forme geometrice 

Construieste camioane

V-am spus la ultima activitate prezentată să nu aruncați resturile de foaie gumată pentru că aveam în minte o idee de joc. Am pus-o în practică și am ales ca subiect de lucru „camioanele”. Mândrului și „forme geometrice” tot pentru că îl atrag și cu ocazia asta exersează denumirea lor. Asa construieste camioane uneori 🙂 .

Eu am încercat două variante:

I. I-am dat o coală de hârtie și diverse forme tăiate din foaia gumată, ceea ce a rămas de la activitatea ”Forme geometrice, logica și asociere”. Partea aceasta este adecvată copiilor un pic mai mari decât David  (2 ani și 5 luni).
II. Am realizat modele pe un carton pe care el a pus formele. Este simplu să faceți șablonul. Pe o foaie mai groasă, de preferat albă, puneți forme pentru a crea modele. Trasați conturul cu un creion și colorati fiecare element.

Construieste camioane cu forme geometrice1

Prima variantă ajută la dezvoltarea imaginației iar a două variantă la dezvoltarea capacității de a asocia diverse elemente.

Construieste camioane cu forme geometriceDavid 2 ani și 5 luni

Mai multe idei de jocuri și activități de tipul ”Construieste camioane” dar și pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici. Alte sugestii despre cum să îl înveți culorile, aici și despre cum să îi dezvolți capacitătea de a asocia elemente, aici.

 

Sursă poza: Pierre Châtel-Innocenti @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.