Joc de cunoaștere „Avem ceva în comun”

Avem ceva în comun

Obiectivul acestui joc de cunoaștere „Avem ceva în comun”este facilitarea cunoașterii și autocunoașterii. Este un joc de grup care ajută și la crearea unei coeziuni de echipă și poate fi aplicat și în cazul lucrului cu adulții.

 

Marimea grupului: minim 10 participanți

Varsta potrivita: peste 7 ani

Descriere:

Anunță că vei citi o caracteristică pe care fiecare dintre ei o poate avea în comun cu alți participanți. Atunci ei ar trebui să găsească imediat o altă persoană care are această caracteristică. Uneori vor fi persoane care nu vor avea asemănări. Roagă acei participanți să ridice mâinile în sus, să strige „suntem unici” și să se alăture unui grup.

 

Poți folosi lista de mai jos pe care o vei completa pe parcurs:
– culoarea părului;
– culoarea ochilor;
– mărimea încălțămintei;
– culoarea preferată;
– vârstă;
– greutatea;
– mâncarea preferată;
– gen de muzică;
– gen de sport;
– echipa favorită;
– emisiunea preferată etc

 

Dacă v-a plăcut acest joc de cunoaștere „Avem ceva în comun” veți găsi mai multe asemănătoare în rubrica Jocuri de cunoaștere.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Un comentariu la „Joc de cunoaștere „Avem ceva în comun”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.