Cum sa faci vopsele netoxice – pentru bebelusi

Pictura cu degetele este o activitate pe care o poți face chiar și cu bebeluși mai mici decât David. Eu de mult caut o idee, dar nu am găsit nimic pe placul meu, până mi-a povestit o prietenă că a încercat ”rețeta” de pe blogul acesta. Era exclus să folosesc acuarele din comerț pentru că mândrul meu e tare pofticios. Este usor să înveți cum sa faci vopsele netoxice, pentru bebeluși.

 

Pe copiii îi ajută foarte mult genul acesta de activități, să își dezvolte motricitatea fină, coordonarea mușchilor mâinii, să exploreze simțuri, să descopere noi texturi, să își dezvolte creativitatea și mai ales să se distreze bine ( dovadă poza unde David se amuza aplaudând cu mâinile pline de vopsea, noua modă de a decora pereții).

De ce am avut nevoie?

1 cană amidon de porumb
1/2 cană apă rece
1 cană cu apă clocotită
colorant alimentar

Cum am procedat?

Într-o cratiță am amestecat amidonul de porumb și apa rece, până a rezultat o compoziție compactă, un fel de var mi s-a părut mie. Am adăugat apa clocotită, treptat. Am crezut că se va îngroșa imediat dar nu a fost așa, prin urmare am pus cratița la foc mic si am amestecat cu un tel să nu apară cocoloașe. Nu vă faceți griji dacă devine prea groasă, mai puneți apă și amestecați. Veți vedea că seamănă cu aluatul de choux (dacă știți cum e acesta).

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice2

Am împărțit compoziția în 4 cutiuțe din plastic (puteți folosi borcane) și în fiecare am pus colorantul alimentar. Puteți face ce și câte nuanțe doriți, eu am ales doar roșu, galben, albastru și verde. Am mai adăugat puțină apă fiindcă mi se părea prea tare după ce s-a răcit.

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice3

Bineînțeles ca a urmat distracția și murdăria aferentă, dar nu-i bai, avem apă și mașină de spălat. Inițial a fost rezervat, cam 10 secunde, apoi i-a plăcut foarte mult să se bălăcească în vopsea și să o amestece cu o linguriță, cum mă văzuse pe mine că am făcut. Chiar i-am mai pus un pic de apă și l-am lăsat pe el să amestece.

 

Pentru a preveni pătarea covoarelor de prin casă l-am pus în scaunul lui. Am pictat amândoi, el artă abstractă, eu cică fluturi, flori (de fapt tot ceva abstract) și mi-am făcut amprenta, el nu a vrut.

 

Ce a mai rămas, adică puțin, am depozitat în frigider, în cutiuțele lor cu capac. Și mâine o luăm de la capat 🙂

David – 1 an și 6 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Mike Fox @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

5 comentarii la „Cum sa faci vopsele netoxice – pentru bebelusi

    1. Prima oara cand a vazut cutiile a facut ”yamy yamy” cum face la mancare :)) I-am explicat si i-am aratat ca sunt pentru joaca si nu a incercat sa guste. Chiar m-a mirat :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.