Experiment – Baloane și țepușe

Experiment baloane și țepușe

Acum că David s-a mărit putem să facem tot felul de experimente și partea cea mai mișto e că sunt atractive și pentru adulți. ”Experiment baloane și țepușe” a fost primul nostru experiment.

 

Ce au folosit:
– Baloane
– O țepusă de lemn pentru frigărui
– Ulei

 

Cum au procedat:
Mister a umflat balonul până la jumătate din mărimea lui totală și l-a înodat. Apoi, împreună au uns o țepusă cu ulei (ei au folosit ulei de floarea soarelui, dar nu contează de care veți pune). Mister a ținut balonul într-o mână și au împins ușor țepușa în balon, pornind de la partea dinspre nod. Ăsta a fost momentul în care eu m-am uitat cu o sprânceană ridicată la ei, de teamă să nu li se spargă balonul în nas :). Dar a funcționat 🙂 .

 

Care e șmecheria?
Teoretic balonul ar fi trebuit să se spargă când a fost atins de țepușa, materialul fiind întins și subțiere. În schimb, aproape de nod, materialul nu este întins și atât timp cât îl înțepi cu grijă în acest loc, nu se va sparge :).

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Ali Kokab @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.