Oameni de zapada din sosete (tutorial)

Oameni de zapada din sosete

Anul trecut am făcut cu David iepurași din șosetele lui de când era bebeluș și i-am dăruit bunicilor. Anul acesta am sacrificat iar o pereche să facem oameni de zapada din sosete. Ne-am inspirat de aici. Găsiți pe site-ul Danonino o mulțime de idei de activități și jocuri pentru copii. Am mai ochit și eu câteva să le încerc cu David.

 

Să facem acești oameni de zăpadă a fost maxim de FUN 🙂 ! A probat șosetele tăiate, a mâncat orezul, a ascuns nasturii prin casă și ne-am jucat ”rece-cald”. Într-un final a poposit la masă și m-a ajutat să facem oamenii, o fată și un băiat delegați să ne păzească bradul de Crăciun 🙂 Par că se descurcă.

Ce materiale am folosit:

– șosete albe (eu am luat o pereche de la David, puteți să folosiți și de adulți și ies oamenii mai mari)
– orez
– nasturi, mărgele
– ac și ață roșie
– panglici
– elastice de bani sau elastice mici de prins părul
– pistol cu silicon
– foarfecă

Cum am procedat:

Am tăiat șoseta de la călcâi și am întors-o pe dos, apoi am legat cu un elastic partea mai lungă (am măsurat din ochi să fie 2/3 corp și 1/3 pentru căciulă). La partea mai mică rămasă din șosetă am răsucit marginea pentru a face căciula.

Am realizat corpul punând orez în șosetă, adică David a pus și s-a super distrat cu partea asta. Folosind elastice am legat mai întâi capătul să nu cadă orezul, apoi am prins iar pentru a diferenția capul de corp.

I-am pus căciula și fularul la gât, timp în care David a umplut celălalt om. Am trecut cu vederea orezul care se tot rostogolea pe masă și pe jos 🙂

Cu pistolul cu silicon am lipit nasturi și mărgele pentru ochi și nas. Puteți să folosiți și lipici pentru materiale sau ac cu ață, așa cum am cucut eu gura, sau o cariocă pentru țesături. Oameni de zapada din sosete

Care sunt oportunitățile de învățare?

– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– stimulare senzorială

Articolul face parte din proiectul “Spune Da” inițiat de Danonino pentru susținerea autonomiei.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Myriam Zilles @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

2 comentarii la „Oameni de zapada din sosete (tutorial)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.