Joc de energizare „Oamenii, hoții și poliția”

Oamenii, hoții și poliția

Acest joc de energizare „Oamenii, hoții și poliția”este un icebreaker care ajută și la stimularea atenției participanților și crearea unei bune dispoziții.

 

Marimea grupului: 15-20 participanți

Varsta potrivita: peste 8 ani 

Descriere:

Participanții se numără de la 1 la 3. Numărul 1 vor fi “poliția”, numărul 2 “oamenii”, iar numărul 3 “hoții”. Animatorul va povesti o istorie despre aceste grupuri de oameni. De fiecare dată, când va rosti denumirea grupului, acesta trebuie să se ridice și să se așeze repede.

Exemplu de povestire:

Oamenii trăiau într-o casă. Într-o seară când oamenii au mers la culcare, au venit hoții pentru a le fura banii. În timp ce hoții căutau banii, oamenii s-au trezit de la zgomotul pe care îl făceau ei. Hoții s-au speriat și s-au ascuns. Oamenii au hotărât să sune la poliție și să comunice că în casa lor se află hoții. Poliția a întrebat oamenii dacă ei știu unde se află hoții. Oamenii au zis că hoții s-au ascuns în subsol. Când a venit poliția, hoții au fugit din subsol în pod. Poliția a început să-i caute pe hoți. Oamenii ajutau poliția. Oamenii și poliția erau bucuroși când i-au găsit pe hoți. Hoților le-a părut rău că au intrat în casa oamenilor.

 

Observatii:
Pentru copiii cu vârsta sub 8 ani pot fi scrise povești cu animale sau personaje de poveste pentru acest joc de energizare „Oamenii, hoții și poliția”.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 539

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.