Joc cu stegulete – motricitate fina

Joc cu stegulete

În jurul vârstei de un an copiii încep să apuce obiectele cu vârfurile degetelor. Încercările cunosc o continuă îmbunătățire până pe la 2 ani. Imediat ce învață să meargă, lucru care îi face ceva mai independenți, devin și foarte curioși, cercetează sertare și nu numai, se cațără pe unde pot, par mai interesați de jocurile care le solicită atenția și îndemânarea. David este într-un astfel de proces de ceva timp așa că m-am axat pe activități de dezvoltare a motricității fine, jocuri pe care le acceptă cu entuziasm și pe alergat prin casă că și de asta e maxim de entuziasmat de fiecare dată fără ezitare. Aici intra și acest joc cu stegulete.

 

Aseară căutăm diverse prin dulap și am găsit stegulețele pe care le foloseam în tinerețe la cocktail. Păcat de ele să stea uitate acolo nu? Plus că le zărise și privirea suspectă a lui David așa că a trebuit să inventez ceva rapid.

Joc cu stegulete

Și uite cum a stat mândrul meu concentrat minute bune. În timpul ăsta aș fi putut scrie un sfert de roman dar am zăcut și eu concentrată la el, o dată fiindcă era tare haios, cu limba scoasă străduindu-se să nimerească găurile și apoi fiindcă îmi era teamă să nu se rănească cu scobitorile. Știu, sunt mai înțelepți decât credem noi, dar am zis că nu strică să fiu precaută. Chiar și așa i-am arătat o singură dată cum se face apoi nu a fost nevoie să intervin.

Dacă nu aveți stegulețe puteți folosi scobitori sau chestiile acelea din plastic gen țăpuș (nu am idee cum se numesc dar am văzut că le folosesc mamele, bonele, bunicile să hrănească copiii în parc cu fructe).

 

Activitatea asta se face musai sub supravegherea adulților, părerea mea.

David – 1 an și 4 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Bermix Studio @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

6 comentarii la „Joc cu stegulete – motricitate fina

  1. I-ai aratat baietelului ca trebuie sa introduca steguletele in poliester sau a descoperit singur acest lucru?
    Multumesc anticipat! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.