Fața din fetru – vocabular, logica si sentimente 

Fața din fetru

Ieri am făcut pentru David o activitate foarte simpatică și simplă, ”Fața din fetru”, care poate fi folosită în diverse scopuri, în funcție de vârsta copilului și de abilitățile pe care dorești să le dezvolți:

 

  • În jur de 2 ani: 
    – ajută la dezvoltarea vocabularului numind părți ale corpului. David cunoaște în detaliu fiecare componentă corporală dar încă nu le poate denumi pe toate.
    – îl menține ocupat atunci când călătorești sau ai o întâlnire sau vrei să dai cu aspiratorul.
  • În jur de 3 ani:
    – îi dezvoltă logica fiind nevoit să gândească care e locul pentru fiecare element.
    – cu ajutorul adultului poate învăța direcțiile: „pune urechea în partea dreaptă”, „pune părul în partea de sus a feței” etc
    – poate lucra individual dezvoltându-și imaginația (pentru asta este nevoie să faceți mai multe modele pe care el să le poată îmbina după bunul plac)
    – îl ajută să deosebească sentimentele și să le numească (va trebui să faceți o gură cu colțurile ridicate în semn de zâmbet și cu colțurile lăsate în semn de supărare, spancenele arcuite la fel, lacrimi etc).
De ce anume am avut nevoie?

– fetru diverse culori (am găsit în Jumbo la un preț foarte bun)
– o bucată de carton
– o coală albă
– creion
– foarfecă
– lipici
– markere (eu am folosit roșu, albastru și negru)

Cum am procedat?

Pe carton am trasat forma unei fețe ovale si am decupat-o. Am trasat pe fetru de culoare roz și am decupat, apoi am lipit pe carton. Pentru restul detaliilor mie mi-a fost mai ușor să schițez mai întâi formele pe o coală albă și să le folosesc ca șablon pe fetru. Am făcut cu markere contur la nas, urechi, ochi pentru a se deosebi cât mai bine. Pentru părțile acestea nu am folosit lipici, se prind bine una de alta datorită materialului.

Fata din fetru - vocabular, logica si sentimente2

David a recunoscut fiecare parte a feței, pe unele le-a denumit (mai ales cerceii, acesta e și motivul pentru care am ales să fac o fată) și mereu arăta și pe propria moacă simpatică, apoi îmi dădea mie să le pun (chiar îmi indica locul).

 

David – 1 an și 10 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Joshua Coleman @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.