Joc de energizare – ”Desenul imaginar” 

”Desenul imaginar” 

Acest joc de energizare – ”Desenul imaginar”  îl făceam des atunci când țineam traininguri pentru voluntarii cu care lucram și simțeam că încep să pierd din energia lor. Este de fapt un joc pentru toate vârstele, poți să îl faci și cu copii mai mici, eu am încercat și cu David și a ajutat mult la creșterea rezistenței la frustrare pentru că nu pricepeam nimic și el se enerva 🙂 .

Revenind la lucruri serioase, exercițiul este simplu de făcut și poate fi de folos când:

vrei să obții o atmosferă deschisă, securizantă, propice comunicării;
vrei să facilitezi contactele nonverbale;
vrei să creezi o atmosferă de bună-dispoziție;

 

Varsta potrivita: peste 6 ani
Materiale:
coli de hartie
creioane

Descriere:

Participanții sunt așezați unul înapoia celuilalt, în șir. Dacă sunt mulți participanți se împart în două grupe. Ultimului membru din șir i se șoptește un cuvânt/expresie pe care va trebui să îl/o reprezinte prin desen, cu degetul, pe spatele celui din fața lui, după care acesta va proceda la fel, până când desenul ajunge la primul din șir, care va trebui să facă desenul pe o foaie de hartie. Participanților li se cere să fie muți pe toată durata jocului.

Ulterior se discută despre felul cum s-au simțit în timpul exercițiului (“Cum e să nu poți vorbi?”, “Te-ai asigurat că mesajul tău a fost înțeles corect?” “Cum te-ai simțit când prietenul tău ți-a desenat pe spate?”).

Dacă sunt copii care se simt incomod când cineva le invadează spațiul personal, nu insistați să participe la joc, puneți-i să analizeze din exterior jocul și ulterior poate participa la discuție.

Vă asigur că toți se vor distra!

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.