5 jocuri de conectare pentru copii energici

5 jocuri de conectare

David este un băiat energic care nu șade locului o secundă și nici nu tace vreodată 🙂 . Absolut adorabil. Asta m-a făcut să caut jocuri de conectare care să îi permită să fie așa cum e el, ied pe adrenalină. Vă las și vouă aici 5 jocuri de conectare pentru copii energici:

 

1. Umflăm baloane și fie ne luptăm cu ele, fie le aruncăm în sus și alergăm după ele încercând să nu le lăsăm să atingă pământul.

2. În fiecare zi, de foarte mult timp, ne jucăm de-a v-ați ascunselea. Este singurul joc în care stă locului și nu vorbește, deci poate, dar nu pentru mult timp. Este jocul meu preferat pentru că îmi permite să stau lipită de el și să îl adulmec.

3. Ne jucăm de-a polițiștii, asta înseamnă că unul e hoț și celălat polițistul de serviciu. De multe ori facem acest joc afară și sincer vă spun că n-am nevoie de vreo sală. Am făcut destulă febră musculară numai de la asta.

4. Ne luptăm cu pernele în pat, de multe ori unul dintre noi face echipă cu David și îl doboară pe celalalt. Nu întotdeauna îl doboară.

5. Ne luptăm cu săbii din carton sau poliester și alergăm ca besmeticii prin toată casa, sărind peste jucării și peste pat.

 

Să nu vă fie frică de jocurile de luptă. Mai ales pentru băieți instinctul de a lupta face parte din ei și au nevoie să îl manifeste fără a se simți vinovați. Aceste jocuri îi ajută să își satisfacă această nevoie fără a răni pe nimeni, fiindcă jocurile asta fac, rezolvă ce nu permite realitatea.

 

Joaca te apropie și te conectează cu copilul. Ești acolo doar pentru el, să faci și ca el, să râzi, să îl asculți, să îi sprijini nevoile.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Fernanda Greppe @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 509

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.