Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine (+concurs)

Succesul copilului tău depinde de tine

Să încep cu începutul. Citesc des cărți de parenting și nu numai. De când a apărut David simt că e capitolul la care e primordial să lucrez. Sunt cărți pe care le-am răsfoit doar, fiindcă mesajele și tonul nu se potriveau concepțiilor mele. Nu că n-aș fi un om deschis, dar dacă mă sfătuiești să las copilul să plângă până se învață în pătuț, deja zic pas. Și cărți din cauza cărora nu dorm noaptea … ca să ajung la final, nu din alt motiv. „Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine„, scrisă de Adriana Mitu, face parte din a doua categorie.

 

Din punctul meu de vedere nu este o carte ușor de digerat, cu toate că folosește un limbaj accesibil și personal. Provocarea provine din faptul că te conectează cu tine și te face să te analizezi, să conștientizezi detalii pe care, poate, îți este dificil să le accepți inițial. Dar avantajul uriaș e că, dacă ai deschiderea să o faci, ajungi să devii o variantă mai bună a ta, fiindcă știi unde să lucrezi. Poate că sună prea psihologic și nu tocmai concret, dar credeți-mă e totuși mai simplu de cât pare.

 

Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine” te ajută să înțelegi cum și de ce, noi părinții, suntem cei care contribuim la viața pe care o vor urma copiii noștri, cu toată complexitatea ei socială, familială, profesională. Nu te umple de vinovăție. Te îndrumă cum să faci să fii mai bine și apoi, automat și copilul va fi.

”Copiii devin ceea ce este părintele. Ei nu devin ceea ce li se spune, nu devin ceea ce sunt învățați să facă, nu devin ceea ce văd, ei devin ceea ce este părintele lor”.

O carte care îți vorbește din perspectiva copilul ajuns adult, făcându-te să înțelegi copiii și nevoile lor. Unde ești pus să te gândești la tine, cine ești, cum procedezi, ce valori dai mai departe, dacă sunt benefice sau nu pentru copil, dacă cu ele va ajunge un om de succes, fiindcă binele i-l vrei sigur. Toți vrem binele copilului nostru, puțini știm cum să îl obținem. O carte cu soluții, exemple, jocuri pentru dezvoltarea mental-emoțională a copiilor (dezvoltarea creativității, exprimarea emoțiilor, stăpânirea mâniei, creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea capacității de decizie, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor).

 

Sunt multe alte informații care ajută așa că vă recomand să o citiți. Pe blogul ei, Adriana Mitu, are o prezentare succintă și grăitoare despre carte:

Care sunt beneficiile acestei cărți? Doar câteva dintre ele: 

– Vei afla care sunt propriile tipare parentale mental-emoționale moștenite, dacă acestea îți sunt benefice sau nu și vei decide dacă dorești să le transmiți mai departe copilului tău.
– Vei afla care sunt cei 7 precursori ai succesului – valorile omului de succes.
– Vei înțelege care este originea comportamentelor manifestate în relaționarea cu copilul.
– Vei înțelege nevoile emoționale ale copilului tău și care sunt cei 3 factori declanșatori ai unui comportament nedorit.
– Vei afla ce poți face pentru a modela comportamente precum: furie, agresivitate, lacrimi și crize, temeri nejustificate, timiditate.
– Vei cunoaște teoriile a 7 experți de renume mondial.
– Vei citi sfaturi și direcții de urmat, oferite de cei 24 de specialiști de renume național și internațional intervievați pentru această carte: psihologi, terapeuți, coach, traineri din domeniul parentajului, actrițe, mame, profesori, autori de carte.”

 

Cartea va fi lansată în București pe data de 25 iunie, la Connect Hub, bld Dacia, nr 99, unde invitați speciali vor fi Urania Cremene, Oana Nicolau, Oana Mihăilescu și Luminița Băltărețu. Intrarea este gratuită, dar trebuie să vă rezervați locul. Detalii aici.

 

Dacă vreți cartea o puteți cumpăra pe site sau participați până pe data de 17.06.2015  la concursul de mai jos și puteți fi unul din cei 3 câștigători care vor primi o carte și o poveste terapeutică personalizată pentru diverse situații (primii doi extrași prin www.random.org vor primi o carte ”Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine” și una din poveștile următoare: ”Poveste pentru teama de a nu putea face un anumit lucru” sau ”Poveste pentru teama de separare” și ultimul extras va primi cartea „Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine”)

Regulament concurs :
 1. Dați like paginii de Facebook Educația succesului (pagina Adrianei Mitu, autoarea cărții „Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine„)
 2. Dați share public acestui articol
 3. Răspundeți printr-un comentariu la întrebarea ”Care este puterea ta”

Răspund și eu : puterea mea este iubirea copilului meu 🙂

Câștigătorii aleși cu www.random.org sunt:
Nr 60 – Tihulca Iuliana
Nr 35 – Ioana (comentariul ”Dima! Dima e iubirea mea, puterea mea”)
Nr 63 – Gavriloi Adina

Am luat în considerare ordinea primirii comentariilor la acest articol, până pe data de 17.06, așa că puteți verifica numerele J . Vă rog să îmi trimiteți până duminică, pe emailul buja.cristina@yahoo.com, datele de contact (numele complet, adresa de livrare și un număr de telefon pentru curier) pentru a primi premiile care vor fi  expediate direct de Adriana Mitu, autoarea cărții Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“.

Castigatori cartePentru că Ioana nu mi-a răspuns la email, am mai extras un căștigător: Nr 68 – Gabriela

5-1

Sursă poza: Alexandra Fuller @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

91 de comentarii la „Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine (+concurs)

  1. Puterea mea e data de dragostea nemarginita a Davidutului meu si de luminita din ochisorii lui, pt care voi face tot posibilul sa nu dispara! 🙂

 1. Puterea mea sta in minunea blonda cu ochi albastrii pe care o am zi de zi alaturi de mine, in zambetul lui atunci cand ma vede de fiecare data, in achizitiile lui de zi cu zi, in rasul lui cristalin si pur, in faptul ca viata a capatat forma, culoare si sens.

 2. Puterea mea vine din sinceritatea cu care ma priveste copilul meu si din siguranta cu care isi intinde bratele spre mine…stiind ca aici e protejat

 3. I breastfeeding. This is my superpower. Faptul că de mai bine de 11 luni îmi alăptez copilul, în timp ce multe mame apelează la lp, asta este puterea mea.

 4. Puterea mea este data de către familia mea frumoasa și binecuvântată: copilașul nostru sănătos și frumos, soțul meu care ne iubește și ne respecta și părinții mei care ne sunt alături și ne sustin si ne ajuta de fiecare data când avem nevoie!

 5. Clar sensul nostru in viata sunt minunile noastre de 3 ani, respectiv 5 luni. Ei reprezinta PUTEREA noastra!

 6. Puterea mea sunt mânuțele pe care le simt dimineața in parul meu ( chiar daca apoi mă chinui 10min sa îl descurc) , piciorușele pe care le aud tropăind pe parchet , zâmbetul senin pe care îl oferă chiar si necunoscutilor, doua silabe rostite, aparent simple, dar care pt mine înseamnă totul

 7. Putere oricarei mame vine dintr- un ghemotoc de 3-4 kg si creste exponential odata cu acesta. Puterea mea izvoraste dintr- un piticut de un an si patru luni si creste…

 8. Puterea mea sta intr-o dorinta care s-a transformat in realitate, care imi zambeste frumos si ma imbratiseaza cu drag : raza mea de soare : Eva

 9. Cei doi copii de 3 anisori, respectiv 11lunite…zambetele lor si fetele lor fericite mai ales cand vad tzitzi de la mama….(cea mare doar pana la 1 an, 6 luni si 2 saptamani….pt ca venea fratiorul „pe drum”) ….sunt toata puterea mea de-a continua….

 10. Puterea mea vine din nevoia copiilor mei de a le fi alaturi, de a face tot posibilul sa le ofer ce au nevoie, sa fie fericiti și sa se simtă iubiti! Cred ca asta este cheia și răspunsul la orice întrebare. . Iubirea!!

 11. Puterea mea este credinta,ca tot ce am invatat pana acum de la mama, carti alte persoane sau de la viata, ca voi reusi sa cresc si sa educ un copil exemplar

 12. Puterea mea este nevoia copilului meu de a-i fi alaturi tot timpul si de a-i oferi maxim din ce poate oferi o mama.

 13. Atunci cand baietii mei imi arata cat sunt de creativi….. este puterea mea, cat sunt de priceputi in a-si stapanii mania si a-si exprima emotiile, bucuria….. este puterea mea, cat sunt de increzatori in ei…..este puterea mea,cat sunt de priceputi in a-si rezolva problemele specific vartei lor…..este puterea mea, si pentru a obtine toate astea este nevoie de cunoastere, credinta, incredere, cultura…..Toate acestea la un loc sunt puterea mea.

 14. Puterea mea este privirea vesela si zambitoare a fetitei mele. Ea imi da scop in viata, ambitie pentru a reusi tot ce-mi propun in fiecare zi, oricat ar fi de greu.

 15. Puterea mea este zambetul baietelului nostru…oricat de obosita sau suparata as fi zambetul lui imi da putere sa trec peste orice.

 16. Comment…
  Puterea sta in fiecare gest, emotie, sclipire, descoperire, milostenie si imbratisare de pe chipurile celor mari sau mici, cunoscuti sau necunoscuti, carora le luminam pentru o clipa sau o viata existenta…

 17. Puterea mea vine din dragostea sincera a fetitei mele dragi si a sotului meu care, ambii, ma accepta si ma iubesc asa cum sunt 🙂

 18. Cand copilul meu este bine, sănătos si fericit , am o putere extraordinara!
  Deci puterea mea consta in copilul meu.

 19. Mi-a placut cartea, am citit-o cu drag. Este o carte care te indruma cum sa devii cea mai buna varianta a ta, te motiveaza pentru copii tai si toti ceilalti pe care tu ii iubesti. Atat de multe ori a specificat ca puterea exemplului este cea mai buna varianta de a educa si de a influenta pe cel din fata ta ca mi s-a intiparit in minte. Cu siguranta este si un bun indrumar de dezvoltare personala. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.