Recomandări de filme pentru copii și părinți (partea I)

Recomandări de filme pentru copii și părinți

Mulți părinți stau o perioadă lungă în casă cu copiii. Cel puțin cei pe care îi cunosc eu, asta fac. Pentru seri liniștite în familie vă scriu câteva recomandări de filme pentru copii și părinți, cu mesaje bune pentru orice vârstă. Pe majoritatea dintre ele le găsiți pe Netflix și HBO GO și multe dintre ele sunt dublate în limba română.

Uitați-vă la filme și seriale din care copiii au ceva bun de învățat!

Inside Out (Întors pe dos) –  un film genial despre emoții. Cum apar în interiorul nostru, când, de ce. Ce se întâmplă când emoțiile nu cad de acord în privința modului cel mai bun de a se descurca într-un oraș, o casă și o școală cu totul noi. Este unul dintre preferatele mele. L-am văzut în urmă cu mai bine de un an și l-am folosit ca exemplu atunci când discutam cu David despre emoții. 

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Asocierea dintre întâmplări și emoții. Toate emoțiile noastre sunt normale și bune, important este cum ne comportăm atunci când simțim ceva dureros. 

 

Coco – un film despre viața de dincolo, Tărâmul magic al Morților. Un băiat de 12 ani ajunge pe acest tărâm în încercarea de a înțelege secretul pe care îl ascunde familia sa. Cum e în tărâmul de după viață?

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Că oamenii trăiesc prin amintirile noastre. Primesc o reprezentare a lumii de dincolo. 

 

Klaus – deși a trecut Crăciunul rămâne un film pe care îl poți vedea oricând. Este o altfel de poveste despre cine e Moș Crăciun și cum a ajuns el să ofere cadouri copiilor.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Despre bunătatea care există în fiecare dintre noi indiferent de modul în care am fost crescuți.

 

Năzdrăvanii din pădure (1,2) – un film super amuzant și simpatic cu prietenii între animale, mai ușor sau mai greu de făcut. Fiecare film în parte are propria porție de aventură în care animalele lucrează împreună să alunge vânătorii care le amenință viața.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Despre cât de important este ca animalele să rămână să trăiască în mediul lor și cât de important este ca noi să protejăm natura.

Nu renunțați la joacă pentru filme!

Shrek (1,2,3) – o serie de 3 filme amuzante și pline de aventură și pentru cei mici și pentru cei mari.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Că este mult mai important interiorul nostru decât exteriorul. 

 

Regatul de gheață – Sunt convinsă că nu mai are nevoie de vreo descriere, îl las aici pentru că noi l-am tot văzut și revăzut.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Despre curaj, puterea relației dintre frați și puterea iubirii.

 

O poveste încâlcită – Este printre preferatele mele. Am fost extrem de atentă la fiecare secundă. O poveste de iubire plină de acțiune. Un hoț, o adolescentă frumoasă, un cal cu simț de polițist și un cameleon prea protector.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Fiecare om are un vis propriu și un suflet bun.

 

Asterix – secretul poțiunii magice – Un film amuzant și plin de aventură unde Panoramix este nevoit să își caute un un succesor. Astfel, el pleacă cu Asterix și Obelix într-o călătorie prin Galia ca să îl găsească. Între timp un vrăjitor rău amenință satul lor unde mai rămăseseră aproape numai femei și copii.

Vârsta minimă pe care o recomand? 5 ani +

Ce învață copiii? Fiecare are puterea de a învăța și a apăra oamenii dragi, indiferent că sunt femei, bărbați sau copii.

Nu lăsați copiii o zi întreagă cu ochii în ecrane!

Hotel Transilvania (1,2,3) – o comedie cu o familie altfel. Deși sunt monștrii și ei trăiesc aceleași provocări ca și oamenii. Fiecare fil prezintă provocări diferite în funcție de etapele de viață prin care trec personajele.

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Să îi accepte pe cei din jurul lor chiar dacă sunt diferiți. Să nu îi judece după felul în care arată.

 

Wonder (Minunea) – povestea emoționantă lui Auggie a cărei înfățișare este altfel datorită unor intervenții chirurgicale. El merge pentru prima dată la școală, în clasa V-a. Până atunci mama lui i-a fost învățătoare (homeschooling) pentru a-l proteja. Cum se descurcă el cu atitudinea mai puțin plăcută a colegilor, vedeți în film. Luați și șervețele.

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Să îi acceptăm pe cei care sunt diferiți de noi. Să fim atenți ca acțiunile noastre să nu îi rănească.

 

Charlie și fabrica de ciocolată –  Nu știu exact de ce, dar lui David i-a luat câteva luni să vrea să vadă acest film. Probabil trailerul nu l-a convins. Apoi, povestea băiețelului cu sufletul blând, care ajunge în fabrica de ciocolată, i-a plăcut extrem de mult. 

Vârsta minimă pe care o recomand? 6 ani +

Ce învață copiii? Învață despre bunătate, iubire și că este important să consumăm puține dulciuri 🙂 .

 

Citiși și recomandări de filme pentru copii și părinți (partea II) și recomandări de seriale pentru copii și părinți.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.