Cifrele si pictatul cu degetele  

Cifrele si pictatul cu degetele  

Să înveți copilul să numere și să recunoască cifrele, devine mai distractiv dacă o faci în joacă dar, asta stiți deja 🙂 . Asa ca noi am facuta aceasta ctivitate pe care am numit-o ”Cifrele si pictatul cu degetele ”.

 

Ce am folosit:
– coli albe
– creion
– acuarele

 

Cum am procedat:
Am tăiat colile A4 pe jumătate … de calică ce sunt 🙂 , am scris pe câte una, cifrele de la 1 la 10, cu un creion, timp în care le numeam, împreună cu David, apoi i-am oferit acuarele să ”scrie” pe deasupra, folosind degetul.

 

David – 3 ani și 3 luni 

O altă variantă, sau mai degrabă un următor pas, este să oferiți o tăviță cu sare sau cu nisip în care copilul să reproducă, cu degetul, cifrele scrise pe colile de hârtie.

 

Care sunt oportunitățile de învățare la activitatea ”Cifrele si pictatul cu degetele ”.?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea numerelor
– dezvoltarea concentrării
– primul pas în a învăța să scrie

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Phil Hearing @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.