Mărțișoare din mărgele termoadezive

Mărțișoare din mărgele termoadezive

Anul acesta am hotărât, împreună cu David, să facem mărțișoare pentru colege, bunici și mătuși, în loc să cumpărăm ceva. Am făcut mărțișoare din mărgele termoadezive și muncit la ele câteva seri la rând. Dar nu se numește tocmai muncit când îți place și te relaxează 🙂 .De fapt sunt și o foarte bună terapie de care, cel puțin eu, am nevoie în perioada asta.

Ce am folosit:

– mărgele termoadezive (noi avem de la Ikea, dar găsiți să comandați online și de la alte firme)
– placă specială (tot de la Ikea, cea din imaginea de mai sus)
– hârtie de copt
– fier de călcat

Cum am procedat:

Am căutat modele pe Pinterest (perler beads) și am găsit apoi și la Cristina Oțel pe blogAm urmărit imaginile, am așezat mărgelele și la final le-am presat eu cu fierul de călcat (se pune hârtie de copt pe deasupra). Le-am pus într-o carte, cu greutate pe deasupra, adică o sticlă de apă și una de vin 🙂 Așa a văzut David, în tabără, că se face, pentru a nu risca să se răcească curbate.

 

Partea în care le-am împachetat a fost iar distractivă. Am lucrat în echipă și asta îmi place tare mult. 

 

Care sunt oportunitățile de învățare?

– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea concentrării

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

4 comentarii la „Mărțișoare din mărgele termoadezive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.