Pietricele colorate

Pietricele colorate

În penultimele zile de grădiniță a venit mândrul David supărat pe motiv că el nu are pietricele colorate. Habar nu aveam despre ce vorbește. M-am lămurit a doua zi când s-a întors cu 2 pietricele pe care i le-a dăruit îngrijitoarea. Nu mă gândisem la asta până acum, să colorăm pietricele, dar cam asta a făcut vreo două zile și avem și noi pietricele colorate. Nu este doar un joc, copilul își dezvoltară și motricitatea fină, coordonarea ochi-mână și își dezvoltară și creativitatea.

 

Ce materiale am folosit:
– pietricele din parc (mai albicioase)
acuarele acrilice
– pensulă
– coli albe

 

Cum am procedat:
Am căutat pietricele mici mai albicioase, le-am spălat și le-am lăsat să se usuce. Am pus ce culori a vrut David, pe o farfurioară, i-am dat o pensulă, am așezat coli pe masă ca să spăl mai puțin și asta a fost tot.

Pietricele colorateDavid – 3 ani și jumătate

 

Care sunt oportunitățile de învățare când faci pietricele colorate?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Pierre Bamin @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 527

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.