Cum să faci o masă de fotbal pentru copii

Cum să faci o masă de fotbal

Este mai ușor decât puteți să vă închipuiți să transformați o cutie într-o masă de fotbal pentru copii. Și ce nu am prevăzut eu a fost că acest proiect îl va ține atât de preocupat pe David (6 ani) încât să lucreze 2 zile la el, să vină cu tot felul de idei și să uite de televizor 😀 . A fost unul dintre cele mai frumoase și complexe proiecte pe care le-am făcut împreună, până acum. De altfel este și un joc distractiv. Iată cum să faci o masă de fotbal.

 

Vă prezint varianta noastră complexă, așa cum a gândit-o David. Puteți să săriți peste câțiva pași, la fel cum puteți folosi și o cutie mai mică, sau mai mare).

Ce am folosit:

– 1 cutie (dimensiunea 46 cm lungime, 33 cm lățime, 13 cm înălțime)
– 12 paie groase
– 20 clești de lemn
– 1 minge de ping pong
– acuarelă și pensule
– carioci
– coli albe
– riglă și creion
– foarfecă
– pistol cu silicon
– lipici

Cum am procedat:

Noi am tăiat cutia care era prea înaltă, folosind un cuțit și am ajuns la dimensiunea de 13 cm înălțime. Apoi David a tăiat porțiunea pentru porți, cu o foarfecă, după ce am făcut eu măsurătorile. Am lipit marginile cutiei acolo unde a fost nevoie. Inițial am folosit scotch, dar nu vă recomand dacă ulterior vreți să pictați așa cum am făcut noi. 

După ce s-a uscat lipiciul ne-am ocupat să pictăm terenul, porțile și să deseneze David, oamenii din tribune. 

Pentru a nu risca să se îndoaie cutia din cauza apei din acuarele vă recomand să o lăsați până a doua zi cu greutăți peste ea. Eu am folosit tratatele de psihoterapie 😀 . A doua zi am pictat careul cu alb și cleștii cu roșu și cu albastru, câte zece pentru fiecare echipă. 

Am măsurat distanța și am găurit cutia cu o foarfecă. Aveți grijă să faceți găurele suficient de largi încât să se poată mișca paiul, dar nu foarte largi pentru a nu risca să iasă paiul prea ușor.

 

Pentru a prinde paiele între ele și pentru a le face mai rezistente (să nu se rupă sub greutatea cleștilor) procedați astfel: mai întâi puneți un sul mai mic și lipiți cu silicon. Apoi adăugați suluri mai lungi de hârtie și într-un capăt și în altul. 

Am pus paiele în găuri. Pentru a evita să alunece paiele și pentru a delimita paiele fiecărei echipe, am tăiat bucăți de paie un pic mai groase ți le-am prins cu silicon, de jur împrejur (de la silicon nu puteai să mai împingi paiele dintr-o parte în alta și să cadă). Puteți să folosiți elastice de bani pentru a face asta.

Am agățat cleștii pe paie în formațiunea cerută cu insistență de către David și ne-am apucat de colorat și marginile, pentru că așa a dorit copilul 🙂 .

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea creativității
– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină
– dezvoltarea dexterității și preciziei
– îmbunătățirea motricității fine

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Sursă poza: Gabriella Clare Marino @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.