Cand hidratarea copilului este un stres, cauti solutii (+concurs)

Hidratarea copilului

Când David era un bebeluș alăptat, hidratarea copilului era destul de simplă; nici nu mă preocupa în mod deosebit, doar mufam copilul care nu ar fi refuzat sânul niciodată, și gata. Țac-pac, hidratare asigurată! În schimb, după ce s-a înțărcat, situația a devenit ceva mai complicată. David pur și simplu nu cerea să bea apă și nici nu servea, chiar dacă țineam la nivelul lui zeci de căni și cănițe, toate dimensiunile și modelele, în orice cameră posibilă. O întreagă colecție, numai-numai s-o hidrata copilul suficient. Ajunsesem atât de stresați încât eram in stare să îl lăsăm să bea și din cadă, când făcea baie … sigur că nu îl lăsam, dar oricum bea, chiar daca îi explicam de ce să nu o facă, dar mai și glumeam pe ascuns cu tatăl lui, ”lasă-l, măcar se hidratează”.

 

Trecând peste pasele has-de-necaz, pentru noi chestiunea era cât se putea de serioasă, copilul fugea de apă de parcă îi dădeam pe la nas, otravă. Și nu am fost așa insistenți chiar de la începutul perioadei post-alăptare, dar am devenit când medicul a constatat semnele care indicau dezhidratarea:
– După ce a renunțat la scutece am observat că făcea pipi la oliță la distanță de 4-5-6 ore.
– Avea urina închisă la culoare.
– Buzele erau des uscate.
– Pielea își pierdea elasticitatea, atunci când medicul prindea pielea de la nivelul abdomenului, cu degetele, și apoi îi dădea drumul, ea nu revenea la forma inițială.
– Respirația era uneori urât mirositoare chiar dacă îl spălam pe dinți.

 

Despre câtă apă trebuie să bea un copil la o anumită vârstă mă voi abține să scriu și asta pentru că știu că este dificil să recomanzi o anumită cantitatea de apă necesară, din moment ce fiecare copil e diferit, un copil poate fi mai statornic și calm și altul, cum e David, aleargă aproape fără oprire cât e ziua de lungă, chiar ar mai fura și din noapte. Și este important de știut că, dacă un copil este bolnav (prezintă febră, diaree, vomă etc), nevoia de lichide poate crește foarte mult.

Cum l-am convins pe David să bea mai multă apă ?

– I-am explicat de foarte multe ori cât de importantă este apa pentru a rămâne sănătoși.
– I-am oferit apă și când nu cerea … pentru că nu cerea și datoria mea ca mama este să mă asigur că primește ceea ce organismul lui are nevoie.
– I-am cumpărat sticle mici, cu dop pe care să le poată desface singur, ușor de cărat și cu desene care să îl atragă … multe sticle, pentru fiecare geantă și fiecare cameră, pentru că nu expiră și sunt super atractive.

– Am folosit paie colorate (puse în sticle sau în cănițe), sperând că îl vor atrage … au fost de folos o perioadă scurtă.
– Am încercat să fim un bun exemplu și am băut noi apă în prezența lui … mai mult eu …
– I-am explicat și lui parcusul apei în organism ajutându-ne de o carte pentru copii mici, despre anatomia corpului uman.

 

Un model de sticluță care poate ajuta să convingi copilul să bea mai multă apă este cea de la Evian, la 0,33 l, ediția specială cu capac sport și etichetă super atractivă semnată de Disney Tsum Tsum. Evian Tsum Tsum de 0,33l poate fi găsit atât pe site-ul www.beicevrei.ro cât și în supermarket-uri și benzinării. Apa Evian traversează de peste 15 ani un filtru natural unic în lume, aflat în inima munților Alpi și trece peste 300 de controale microbiologice pe zi, fiind recunoscută de Academia de Medicina din Franța drept benefică pentru sănătate și cunoscută în lume ca cea mai bună apă minerală naturală.

 

În luna iunie, Evian va derula o promoție cu premii săptămânale: pentru fiecare sticlă de Evian 0,33 Disney poți intra în tragerea la sorți săptămânală și poți câștiga unul dintre cele 80 de premii Disney Tsum Tsum . Pe 1 si 2 Iunie, în Carrefour Baneasă, va exista o echipă de promoteri în Carrefour Baneasa care timp de patru ore vor acorda cadouri Disney Tsum Tsum la o achiziție de 6 sticle de apă (Evian sport kids 0,33l).

Vă invit și eu la concurs, aici pe blog, premiile vor fi următoarele:

– 1 premiu mare (play set) – pentru primul participant extras
– 10 premii mici (collectable gifts)

3.Cand hidratarea copilului este un stres, cauti solutii-1

Pentru a te înscrie la concurs trebuie să bifezi doi pași:
1. Răspunde printr-un comentariu la întrebarea: ”Care este modalitatea preferată a copilului tău, de a bea apă ?” … cu acazia asta vă povestesc de David, care o vreme, cerea să bea apă cu dopul 🙂
2. Distribuie public acest articol pentru a afla mai mulți părinți despre concurs.

Puteți să vă înscrieți la concurs până pe data de 28 aprilie 2017, ora 23:00. Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți folosind site-ul www.random.org și vor fi anunțați pe pagina de Facebook a blogului, la finalul acestui articol și prin e-mail.

Mult succes vă doresc! Și hidratare fără stres!

Update:
Câștigătoarea marelui premiu este: Claudia
Cele zece premii mici au fost câștigate de:

  1. Roxana Elena
  2. Anton Sandita
  3. Raluca Vilceanu
  4. Lazar Adrian
  5. Raluca
  6. Maria Alina
  7. Picincu-Hobjila Viorica
  8. Marria Escu
  9. Apostoiu Mihaela
  10. Loredana

Cei bifați cu albastru. Să verificați vă rog adresele de e-mail. Felicitări!

Castigatori finali concurs Evian

 

Sursă poza: Rainier Ridao @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

46 de comentarii la „Cand hidratarea copilului este un stres, cauti solutii (+concurs)

  1. Annd prefera sa bea apa din canuta cu cioc. Freshul de portocale din pahar cu pai, iar laptele din canuta „ca fetele mari” 🙂

  2. Fetita mea la aproape 2 ani bea apa din cana cu cioc, sucuri de fructe din pungi speciale, pe care le strange singura si laptele din biberon.

  3. Fetita mea este alaptata exclusiv deci momentan nu ne confruntam cu aceasta problema dar va trebui sa gasim si noi solutii inovatoare pentru a o face sa bea apa cand se va încheia aceasta perioada fericita.
    Multumesc pentru ponturi, poate ne vor ajuta si pe noi :).

  4. Al meu a inceput cu o cana cu cioc, apoi am descoperit chiar modelul acestea de sticle care au succes la noi. Cand vrea sa se distreze, bea din capac sau din cana lui tati 🙂

  5. Fetita mea ( 3 ani) are o pasiune pt sticle de baut apa….Totdeauna cand iesim.la cumparaturi….asta isi doreste. Cele cu personaje disney sunt preferatele. Si noi ne-am confruntat cu situatia asta si asa am ajuns sa avem o colectie 🙂 Cat despre baietel- 7 luni…e alaptat dar incepem timid sa bem si din sticla 🙂

  6. Iti pot spune ca a baut apa de la inceputul diversificarii,ca un om mare:cana normala,sticla,pahar,orice inafara celor specifice bebelusilor(cana cu cioc,biberon,etc).Cu acestea din urma,da apa jucariilor,se pare ca el este prea „mare”pentru ele.:-)

  7. Baietelul meu bea apa foarte des, fie ca ii amintesc, fie la cerere, mai ales cand e super activ in aer liber. Incercarile mele cu cani speciale, cu cioc sau cu paiau esuat. El bea din sticla cu dop sau direct din pahar/sticla 0.5 cu putin ajutor 🙂

  8. Cu prima fetita a mers bine, dupa ce s.a intarcat a baut lapte nu biberonul si apa i.o dadeam tot asa!La cea mica insa, stres maxim, dupa 6 luni , am incercat sa ii dau si apa, cu toate ca inca o alaptez, si am inceput cu biberon, l.a refuzat, canite scumpe si frumoase, pahar, pai, nimic.Am cumparat pana la urma cea mai mica si ieftina canita cu pai si a fost lozul norocos, o goleste de doua ori pe zi, cred ca e suficient, avand in vedere ca „mesele” ei sunt si acum 70% san. Fetita mare e o iubitoare de apa, o bea si din cada , ca mandrul vostru :)) ,insa o foarte atrasa de sticle cu „ciuşpic” . Pupici cu sclipici !

  9. Pentru noi a fost ușor 🙂 a vrut foarte mult sa bea apa ca și noi. E drept ca asta s-a întâmplat după un an poate și mai mult.Am început cu pahare de țuică(sau show-uri) din care mai cere și acum la aproape doi ani 🙂

  10. Fetița cea mare de 4,10 luni consuma lapte sau apa in cana, limonada sau sirop in pahar cu pai. Nu consuma cât ar trebui dar insist 🙂 Fetița cea mică de 1,8 luni e încă alaptata, dar si consuma destule lichide. In cana cu cioc apa, lapte sau ceai in cana normala cu pai.

  11. Eu am o bebelusa de 4 luni , am inceput cu ceaiul pentru colici , iar pentru ca era dulce si ii placea foarte tare tot timpul plangea sa ii dau , iar eu „disperata” sa nu ii dau decat daca este absolut necesar pentru ca , cu totii stim ca ceaiurile gen „baby drink ” contin si zahar ..iar zaharul nu este bun pentru noi adultii …dapai pentru ei, am inceput sa il dau treptat din ce in ce mai diluat pana am ajuns la apa pura , plata@fiarta@si@racita .Acum , mititica mea bea tot timpul apasoara , chiar si putina acolo sa traga de 2-3 ori din biberon , mereu simte nevoia :)))

  12. Noi avem noroc, bea multa apa! Din cană, bidon, pahar. Apa sa fie. .. cred ca atunci când nu o sa mai aibe pampersul o sa fie ud destul de des…

  13. Eliza mea chiar daca are doar un an (bine, il împlinește pe 4 mai), bea apa. Bănuiesc că îi e sete și simte nevoia la masa ori după. Chiar „apa” e unul dintre putinele cuvinte pe care le pronunța. Deocamdată bea din biberon. Am incercat și cu cănuța cu cioc, dar apa ajunge mai mult pe ea decat in guriță. Am mai auzit de cănuța Munchkin și as incerca-o, dar mai aștept idei.

  14. Si noi avem probleme cu apa(4ani) …..daca ar fi dupa ea nu ar bea apa toata ziua!! La noi toate inventiile fuctioneaza max o luna….acum am luat pai de 7 culori si in fiecare zi trebuie sa bem cu o anumita culoare pe care o alegem legati la ochi. A mai dat ,, concurs” cine bea mai multa apa din sticla plina de 2l intr o zi. Am pus pahare cu apa in sir indian iar la capat o surpriza( cand termina apa din ultimul pahar primea o jucarie).

    1. Buna Loredana, ti-am scris un e-mai pentru a discuta despre primirea premiului si nu mi-ai raspuns. Astept pana maine seara un raspuns la e-mail, daca nu primesc voi directiona premiul catre altcineva. Multumesc!

  15. Baietelului meu ii place sa bea din paharul meu..cum il prinde pe masa cum il scurge..cateodata imi zice sa ii opresc si lui in pahar..in rest cand mergem la cumparaturi musai sa ii iau o sticluta mica

  16. Fetita mea de 6 ani prefera sa bea apa cu sticla ei cu Elsa, iar cel mic de 2 ani …acum incercam sa-i dam cu o canuta cu cioc. 🙂

  17. Momentan, ii place sa bea apa decat din canutele biberon cu pai. Avem la indemana trei astfel de canute pe care i le umplu cu apa plata si le las la vedere mereu. Cand vrea sa bea, se serveste singura. Am incercat si cu o canuta cu cioc dar nu ii place.

  18. 2 ani. Bea din sticla de jumate. Avem o problema cu el ca bea prea multa, fara cauze medicale descoperite. I-o ascundem, ascundem pahare si sticla din casa. Bem noi pe furis, eu cand sunt cu el acasa fac sete f des…si cand auzim ca altii au probleme ca si ale voastre ne prapadim de ras. Lumea care nu ne stie problema il da exemplu pe al nostru copil copiilor lor: uite cum bea din bahar din sticla si e mult mai mic.
    🙁

  19. Mugur la 1 an bea apa din biberon, canuta cu cioc, sticla de 0.5, pahar ( mai multa e pe el ). Fiind alaptat exclusiv pana la varsta de 6luni cand am inceput diversificarea, am inceput ai cu apa. Bea cel putin 100 ml apa plata pe zi. Are canuta la indemana tot timpul dar am grija sa bea la fiecare masa si dupa reprizele de joaca , plans ii ofer apa. Cred ca e o chesie de obisnuinta – eu nu beau apa o zi intreaga si nu simt nevoia sa beau apa dar m-am obisnuit din perioada sarcinii sa am o sticla de 0.5 tot timpul langa mine si asa reusesc sa beau macar 1.5 l apa pe zi. Bafta

  20. La aproape 2 ani, fetita mea bea apa din cana sau pahar, dar si din biberon – ocazional(cand iesim afara). Desi a avut o perioada cand refuza biberonul, acum vad ca-l accepta iar.

  21. Lui Nicole (3 ani și jumătate) îi place sa bea din cana, precum surioara ei mai mare, o imita în tot ceea ce face. Cana Munchkin era preferata ei dar a început sa bea și din cele normale, dar de plastic. Are una cu Elsa din Frozen care ii place mult și se descurca destul de bine cu ea, nu prea varsă pe ea.

  22. Ambii mei copii sunt fani sticlute cu dop pentru copii. Cel mare (3 ani jumatate) le prefera pentru ca ii ofera o independenta mai mare, iar cea mica (1an 8 luni) pentru ca i se par extrem de interesante. Daca mi se pare intr-o zi ca nu au baut destula apa, le ofer o sticluta din aceasta si rezolv problema

  23. Fetita cea mica de 1 anisor si 8 luni bea apa din biberon sau canita cu cioc..sau ii i-a sticluta de apa(sticla cu dop) a fetitei mari(cea mare are 5 anisori).

  24. David prefera să bea din canuta cu Păi, de aceea ii cumpăr pâine viu colorate si daca gasesc cu personaje Disney e perfect! ☺

  25. Fetita mea a baut apa din canita cu pai,canita cu cioc iar acum ca e fetita mare bea apa din cana normala si din sticla de 500 ml

  26. Eduard prefera sticla cu pai, insa are si perioade cand cere paharul meu daca ma vede pe mine ca beau. A avut perioade de baut din capac, cana cu cioc a refuzat-o mereu. Inca trebuie sa ii amintesc sa bea apa (1 an si 9 luni) si, de multe ori, se distreaza tinand apa in gura si cand uita de ea, incepe sa „vorbească” si se uda tot :))

  27. Si al meu Vladut a avut o perioada in care ii dadeam sa bea apa cu dopul, dar nu pentru ca cerea el, ci pentru ca ar fi vrut sa bea direct din bidon. Ca sa nu se ude tot, noi parinti inventivi, i.am dat sa.bea din dop.

  28. Puiu meu , toddlerul familiei are o canuta pe care nu pot sa o inlocuiesc desii bea apa din orice , sticluta avent insa nu pleaca de pe noptiera decat cand o ia el si cand o punem la sterilizat , i am explicat ca este un lucru personal si nu este indicat sa foloseasca o alta canuta ,sticla, pahar decat ce ii apartine drept pentru care atunci cand mergem afara sticluta de apa bucovina cu dop ca si cea de la vitel este nelipsita

  29. Edi adoră apa. Chiar si atunci cand face baie , isi baga degetelul in gura si imi spune ca e buna ! :)))

  30. Puiul meu cere apa, desi este alăptat! In general cere cand il vede pe fratiorul mai mare ca cere apa. Nu vrea apa decât din ” stica” lui. ( a se citi sticla). Încercam sa fim atenți la sursa apei! Sfaturile sunt foarte bune, mai ales ca noi, mămicile, insistam cu mâncarea, ignorând semnele deshidratării! Mare atenție trebuie sa avem, mai ales ca vin temperaturile ridicate. Copilul se joaca si nu simte ca ii este sete! Trebuie întrebat mereu si servit cu apa!

  31. Fetita noastra prefera sticlele acelea care nu curg; i se par distractive si bea foarte des apa, iar baiatul, fiind mai mare, foloseste sticlele de 500ml, normale.

  32. Preferata ei sunt canutele cu pai. Sa fie cat mai colorate si nu prea mari. Am incercat si cu sticluta de 500ml, pahare pe masura, etc dar, nu prea i-au placut.

  33. Baietelul meu de 1 an si 10 luni bea singur apa dintr-o cana mai mica, rar cere el, trebuie sa ii amintesc eu. Cu fetita de 7 ani e la fel de greu, trebuie sa ii amintesc eu sa bea apa, altfel e in stare sa nu bea deloc toata ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.