”Știu totul despre mame” – Cărți pentru copii

”Știu totul despre mame”

Eu încă nu m-am decis dacă ”Știu totul despre mame” este mai bună pentru copii sau pentru oameni mari 🙂 . Este o carte amuzantă și realistă, despre cum o vede un băiețel pe mama lui. De ce se dă cu ruj? Dacă este politicoasă? Câte poate face mama în același timp? Cât este de obosită? Dacă spune minciuni? Cum l-a cunoscut pe tata? Și multe alte întrebări bune cu răspunsuri amuzante, dar ca adevăruri văzute prin ochii unui copil.

 

Cartea ”Știu totul despre mame”, scrisă de Nathalie Delebarre și Aurelie Blanz este o sinteză superbă a vieții mele de mamă. Am citit-o de multe ori cu David și ne-am amuzat pentru fiecare asemănare și pentru fiecare ”aha” al lui:

Mami, acum știu! Nici tu nu te machiezi ca să fii frumoasă, că ești. Dar te dai cu ruj tot ca să râzi când îmi faci semne pe față”.

sau …

Mami, nici tu nu ești mereu politicoasă. Te-am văzut eu, acolo în intersecție la pod, când te-a enervat domnul acela din mașină și i-ar arătat degetul din mijloc”. 

Poveste adevărată, recunosc! Na, se mai întâmplă ca mama lui David să uite că are mândrul în mașină și să se exprima natural.

 

Oricum este amuzant și terapeutic să discuți cu copilul tău despre modul în care te vede el. Să îl întrebi ce ar schimba el la tine. Să compari cu ce crezi tu ar fi cazul să schimbi. Să observi cum te vede el, sau cum vede el viața ta. Să analizezi cum o vezi tu și ce îi transmiți prin ceea ce faci și prin ce nu faci. Să te uiți la tine ce îi transmiți și … să te iubești și tu cum o face el.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 543

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.