”Bunicul Elefant își ia rămas bun” – Cărți pentru copii

”Bunicul Elefant își ia rămas bun”

Isabel Abedi și Miriam Cordes au publicat o carte foarte frumoasă cu un subiect care la o primă percepție poate părea dureros. Cartea ”Bunicul Elefant își ia rămas bun” nu este. Realitatea este pentru unii dintre noi. Dar cu atât mai mult este bine că există resurse la care putem să apelăm în cazul în care cineva drag copilului nostru, moare.

 

Deși, eu nu recomand ca astfel de cărți să fie citite doar copiilor care trec prin astfel de perioade și au nevoie de răspunsuri. Poveștile terapeutice sunt pentru fiecare copil în parte, indiferent de subiect. Ele îi ajută pe copii, prin simboluri, să ajungă la forța lor interioară. Le dezvoltă mecanisme sănătoase de a face față vieții atunci când trec prin perioade tensionate. Le dezvoltă empatia față de cei care trec prin situații tulburătoare. Îi învață să privească viața din mai multe perspective.

Cartea ”Bunicul Elefant își ia rămas bun” prezintă sub formă de poveste cum percep copiii și ce simt copiii atunci când cineva drag moare.

Conține ilustrații frumoase. Mai mulți pui de elefant spun cum văd ei acest fenomen și fiecare are dreptate. Pentru că fiecare om privește viața și sfârșitul ei în propriul mod. Există o imagine și o legătură la care nu mă așteptam, un pui de elefant prezintă perspectiva că există un iad unde joci cărți cu Diavolul. Am folosit partea asta pentru a discuta cu David. Și despre oameni și perspectivele lor diferite. Și despre faptul că nu există copii buni si copii rai. Până la urmă sunt oameni care cred in rai si iad si copii care ajung să creadă în asta și există inclusiv posibilitatea ca David să audă de undeva această perspectivă. Asa că, pe mine m-a ajutat să o pot discuta cu el.

 

Moartea este o taină de necuprins, le-a spus Bunicul Elefant puilor de elefant. Nimeni nu știe exact ce se întâmplă când mori. Fiecare trebuie să treacă prin asta și de aceea este ceva special”.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.