“A fost odată … 24 de povești terapeutice” – Cărți pentru copii

Povești terapeutice

“A fost odată … 24 de povești terapeutice” scrisă de Gilles Diederich este cartea preferată a copilului meu. Am citit câte o poveste în fiecare seară, înainte de culcare și acum o ținem pe noptieră și uneori o reluăm. Poveștile sunt recomandate copiilor între 3 și 7 ani și sunt un real ajutor părinților care vor să își ajute cumva copiii să își depășească fricile și să gestioneze emoțiile greu de cuprins (tristețea, anxietatea, furia, lipsa de încredere în sine, singurătatea, sentimentul de abandon etc). 

Aceste povești terapeutice te ajută să liniștești copilul pentru a putea adormi.

Scurte, cu mesaje clare și frumoase și cu poze vesele, colorate și sugetive. Fiecare poveste are inclusă o parte de exerciții pentru copil, exercițiile având ca scop relaxarea. La final există sugestii pentru a discuta cu copilul pe marginea poveștii, unde s-a regăsit, ce din realitatea vieții lui se aseamănă eroului. O paralelă a poveștii cu realitatea care, pentru părinții fără experiență terapeutică, poate fi greu de făcut.

Terapie prin povești, făcută de tine, la tine acasă.

Fiecare poveste durează maxim 20 de minute în care sunt incluse și exercițiile. La început este detaliat scopul poveștii, durata, vârsta recomandată și personajul cu care este posibil să se identifice copilul.

 

Puteți să alegeți povestea în funcție de emoția în jurul căreia vreți să lucrați sau puteți să le parcurgeți pe toate. Noi le-am citit pe toate. În unele David s-a regăsit și l-am regăsit. De altele doar ne-am bucurat de aventura în sine și de exerciții. Apropo de exerciții, pe unele le-am preluat în viața de zi cu zi, pentru a ne ajuta să ne eliberăm de tensiuni.

Eu fac exercițiile din carte împreună cu David.

Mă relaxează și pe mine, dar mai ales mă ajută să mă conectez cu el înainte de somn și apoi să adormim, ca doi iepurași, după cum spune el, nas în nas 🙂 

Este o carte foarte frumoasă și foarte utilă, iar asta nu este ușor de găsit și sigur nici de gândit.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.