Jocul de societate Fram – Nu privi înapoi

V-am mai povestit că noi suntem prieteni cu Fram 🙂 . De data asta am aflat că a lansat și primul lui joc și am zic că este musai să îl încercăm și noi. Cu atât mai mult cu cât jocul de societate Fram este unul care stimulează colaborarea și comunicarea.

 

Am căutat de-a lungul timpului jocuri în care să pot colabora cu David. Mai avem cateva acasă, dar puține. Nu sunt atât de multe pe piață de acest tip. Majoritatea jocurilor de societate au la bază competiția iar asta ajunge să fie cu totul împotriva colaborării. Mai sunt și jocurile de echipă care merg pe principiul colaborării și al competiției în același timp. Dar noi suntem de multe ori doar 2 în casă 🙂 .

 

Jocul este recomandat pentru copii 4 ani+ și poate fi jucat cu minim 2 jucători și maxim 6. Ideea de bază este că Fram și prietenii lui vor să plece de la circ, să scape de dresorul cel furios. Au de parcurs un traseu cu capcane dar și cu acțiuni care ajută. Jocul se încheie fie când toți prietenii au ajuns pe insulă, fie când dresorul prinde unul dintre ei.

Ce îmi place la Jocul de societate Fram?

–      Nu câștigă doar un jucător, ci toți, asta dacă reușesc să joace în echipă. Sigur, uneori ai spirit de echipă dar nu te ajută zarul.

–      Nu câștigi atât de ușor pe cât te-ai fi așteptat și asta este bine, este o foarte bună ocazie să lucrezi cu copilul pe partea de gestionare a frustrării atunci când pierzi la un joc.

–      Păstrează personajele pe care le găsești în seria Educațional: ariciul Arpi, țestosul Ulmo, rinocerița Rina, jderița Hopi și papagalul Poli. Dacă ești fan Fram, ca noi, asta ajută.

–      Toate materialele din joc sunt de foarte bună calitate, sunt colorate vesel, sunt sigure pentru a fi folosite de copii peste 4 ani.

–      Jocul are mai multe variante ca nivel de dificultate, astfel poate fi jucat și de copii mai mici, dar și de copii ceva mai mari.

–      Cărțile de joc sunt în așa fel concepute ca detalii încât stimulează să îți ajuți prietenii.

–      Întregul joc este gândit ca o muncă de echipă, stimulând colaborarea și atenția față de prieteni, iar asta este ceva ce avem cu adevărat nevoie în zilele în care trăim.

 

Jocul îl găsiți pe lumealuifram.ro și tot acolo puteți să citiți mai multe detalii despre el. Aventurile cu Fram și viitoarele surprize le găsiți și pe pagina de Facebook Lumea lui Fram Ursul Polar.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.