”Bărbații de pe canapeaua mea” – 📚 De citit

Bărbații de pe canapeaua mea

„Bărbații de pe canapeaua mea – Povești adevărate despre sex, dragoste și psihoterapie” scrisă de by Dr. Brandy Engler împreună cu David Rensin, este o carte pentru fiecare dintre noi. Sigur, psihologii și psihoterapeuții vor fi atrași de ideea de a urmări cazuri terapeutice. Totuși cartea nu este doar pentru specialiști. Nu conține o abordare clinică cu evaluări, exerciții și definiții. Conține povești savuroase care ne îndeamnă la explorare și introspecție.

 

„Bărbații de pe canapeaua mea vă permite accesul la ședințele mele confidențiale de terapie, unde veți putea asista la dialoguri captivante, pline de forță, ce dezvăluie problemele esențiale din substratul comportamentului sexual masculin. Veți putea analiza de pe margine sentimentele nedisimulate și motivațiile reale din spatele maladiilor sexuale moderne de care vor să se trateze pacienții mei. Și, spre deosebire de majoritatea cărților care tratează comportamentul sexual masculin, aici aveți acces și la reacțiile mele, profesionale și personale deopotrivă, împărtășite cu prilejul ședințelor, dar și la lucrurile care au rămas nespuse”.

Este o carte pentru femeile care se întreabă de ce tot aleg bărbatul greșit. Și pentru bărbații care se întreabă ce nu funcționează în viața lor amoroasă.

Putem învăța multe doar urmărind cum alții își rezolvă dificultățile. Pe principiul pe care îl spun adesea, ”Să mai învățăm și din greșelile altora că nu avem noi timp să le facem pe toate”. Vă spun încă de pe acum că această carte demontează multe dintre clișeele pe care le au femeile despre bărbați și te face să îi privești din altă perspectivă.

 

”Curând am descoperit un adevăr general valabil: sexul este rareori doar sex. Sexul este o experiență complexă. Deși inițial am crezut că voi trata simptome de natură sexuală, curând, în majoritatea cazurilor, ieșeau la iveală aspectele psihologice care determinau comportamentele pacienților mei. Am început să descopăr tot felul de semnificații ale obiceiurilor lor sexuale. Unii recurgeau la sex pentru a-și exprima sentimentele reprimate sau pentru a le atenua pe cele incontrolabile. Uneori căutau să retrăiască sau să domine traume mai vechi, adânc înrădăcinate în fanteziile lor. Mulți dintre ei se foloseau de sex pentru a-și satisface nevoile neîmplinite de putere, acceptare, apreciere de sine, alinare și afecțiune. De regulă, pacienții mei nu erau mai deloc conștienți de motivațiile ce îi mânau. În mod instinctiv, căutau vindecarea sexuală, iar adesea, rezultatele erau disfuncția și deconectarea.”.

Sunt femeile și bărbații atât de diferiți?

Da și Nu! Suntem și diferiți și asemănători. Se pare că cea mai mare teamă a femeii este singurătatea, iar a bărbatului este aceea de a nu i se invalida masculinitatea. Și totuși atât femeile cât și bărbații tânjesc după același lucru: afecțiunea. Acum, complicația este adusă de multe ori de educație. Bărbații sunt educați să asocieze emoțiile cu slăbiciunea. Ei sunt crescuți să nu plângă, să nu fie triști, să fie ”puternici”.

 

Mulți oameni își trăiesc relațiile între nevoia de iubire și teama de ea. Dar, ca să lămurim, nu este frica de iubire. De fapt, nimeni nu este îngrozit de iubire. Iubirea este minunată. Este, mai precis, frica de a nu pierde iubirea”.

 

Mai multe cărți de autocunoaștere și vindecare găsiți aici: ”Cărți și materiale pentru adulți”.  

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 543

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.