Ce ne ”fură” energia în viața de zi cu zi?

Ce ne ”fură” energia în viața de zi cu zi

Adesea credem că nu avem energie, și obosim, și ne frustrăm, pentru că facem prea mult. Muncim prea mult, îngrijim prea mult de alții, mâncăm prea mult. Și toate acestea sunt adevărate. Dar dacă ți-aș spune că ce ne fură energia în viața de zi cu zi este și despre tot ce facem prea puțin? Spunem prea rar ”Nu” deși o simțim mai des. Nu setăm suficiente limite sănătoase. Nu mâncăm suficient din punct de vedere nutritiv. Stăm prea puțin afară, în lumină naturală.

Petrecem prea mult timp conectați la aparate și deconectați de oameni!

Ce ne ”fură” energia în viața de zi cu zi?

Facem prea mult din ce ”trebuie” și prea puțin din ce ne place.

Nu avem pasiuni sau nu ne ocupăm de ele. Avem prea puțini oameni potriviți nouă, în viața noastră. Nu alocăm timp pentru relaxare. Ne consumăm energia când facem lucruri din categoria ”trebuie” și ne încărcăm bateriile când facem din categoria ”ne place”.

  • Dormim prea puțin sau prea întrerupt. Somnul sănătos este esențial pentru sănătatea noastră fizică și psihică.
  • Mâncăm haotic, nesănătos, prea mult sau prea puțin. Consumul de alcool este de asemenea un mod prin care deși pare că ne energizează și ne binedispune, în fond consumă energie și crește anxietatea.
  • Avem lipa de vitamine și de timp petrecut afară, în lumină naturală. Este important să facem analize anuale, să luăm vitamina D suplimentar în lunile fără soare. Și ne ajută să stăm cât mai mult timp în aer liber, în natură.
  • Petrecem prea mult timp conectați la aparate și deconectați de oameni!
Citește și articolul ”Cum să ne îngrijim de sănătatea noastră mentală și emoțională”.

Sursă poza: Cris Saur @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.