Despre parentingul modern – un eveniment unde ne putem cunoaste

Viața de părinte este cel puțin interesantă. Nu te plictisești mai niciodată, nici dacă ai vrea, nici dacă te-ai strădui. Are grijă copilul să te țină ocupat/ă cu provocări. Dacă ai și mai mulți copii acasă, apăi nici atât nu-i vreme de plictisit, uneori nici de respirat 🙂 . Iar parentingul modern nu este nimic complicat, de fapt este despre a fi natural și conectat cu tine și cu copilul tău.

 

Partea bună a vremurilor noastre este că nu ne lipsește informația, o găsim peste tot. Ține apoi de noi cum o integrăm și cum o aplicăm. De la somn, la diversificare, la dezvoltare emoțională și cognitivă, la crize de furie și plâns, la joacă și relaxare. Și unde mai pui că parentingul modern te aduce cumva și mai aproape de tine ca om, crescându-ți copilul cu afecțiune, blândețe și calm. Tot ce avem de fapt fiecare nevoie de la viață. Nu mă mai lungesc, că nu m-aș mai opri nici mâine.

 

Sigur, oricâte informații am avea și oricâte curente de parenting ar exista, nu vor dispărea provocările. Doar că învățăm să le facem față cu mai multă ușurință, fiecare cu limitele lui. Despre presiunile parentingului modern v-am mai scris și altă dată.

 

Dacă vreți să aprofundați noțiunea de parenting modern, să vă așezați informațiile și să mai adăugați și altele, vă invit la evenimentul Parenting modern. Totul despre limite, disciplină, plânsul, furia și învățarea cu blândețe”, pe care am plăcerea de a-l modera, așa că ne putem cunoaște și dincolo de blogul acesta unde mă citiți.

Evenimentul este gratuit și se va organiza săptămâna viitoare pe 31 ianuarie, ora 18:00, Hotel Marshal Garden, iar înscrierile se fac aici.

Agenda evenimentului este:
  1. Attachment parenting și co-sleeping – Corina Manole – Consilier pe probleme de somn ale copilului acreditat Institulul Național pentru Somn Blând
  2. Disciplina, crizele de furie, plânsul și limitele – Mihai Manole – Psihoterapeut autonom specializat în hipnopza clinică și terapie eriksoniană
  3. Provocarea de a crește gemeni sau multipleți – Nina Sofian, Psiholog, Asociația Prematurilor

Și vă mai rețin cu un singur detaliu, la eveniment voi merge cu o colegă de la ONG-ul la care lucrez și anume Fundația Principesa Margareta a României, colegă care vă poate prezenta activitatea noastră ca fundație și cu care, dacă doriți, puteți să completați formularul 2%. Nu te costă nimic să completezi un formular 2%, dar nici nu îți poți imagina ce impact puternic poate avea gestul tău. Fiecare formular înseamnă în medie 73 de lei, bani care ajung la copii din familii foarte sărace. Mai mult de atât, aceste formulare completate la eveniment vor intra la tombola pe care o organizez unde voi extrage un câștigator care poate veni la o ședință de consiliere cu mine, pe orice subiect de parenting care îi macină sufletul 🙂 .

 

Sper să ne vedem pe 31 ianuarie ! Eu voi fi acolo sigur 🙂 !

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

3 comentarii la „Despre parentingul modern – un eveniment unde ne putem cunoaste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.