Vacanta in Romania ♥ Sibiu

Îmi place mult să călătoresc în general, oriunde, de preferat prin locuri pe unde nu am mai fost. Îmi place și mai mult să o fac împreună cu David. Să îl duc să vadă și să afle cât de multe locuri frumoase ascunde țara asta. În urmă cu două săptămâni am fost într-o tabără de creație, la 30 de km de Sibiu. Locul este absolut superb, cu multă liniște, departe de toate și de toți. Aer pur, natură simplă și plină de culoare.

Foto Credit Film Experience

Am fost cazați la Cabana Nora în Râul Sadului. Condițiile sunt oarecum decente pentru prețurile mici pe care le au. Am avut și câteva nemulțumiri în calitate de organizator, motiv pentru care, cu regret pentru zona absolut superbă, probabil pe viitor nu mă voi întoarce aici. Nu știu cum este să te duci doar cu familia și nu cu 30 de adolescenți cum am fost eu, dar ținând cont că mereu au rezervat pentru grupuri mari, aș presupune că nu găsești prea multă liniște și nici acces la facilități (teren de fotbal, baschet, volei pe nisip, masă de tenis, biciclete de închiriat).

În ultimele două zile de tabără a venit și tati. Nu știu care dintre mine și David îl aștepta cu mai multă nerăbdare. Nu vă gândiți la romantism, după 5 zile singură cu David și 30 de adolescenți, aveam nevoie de ajutor ca de aer 🙂 .

Într-o zi am făcut o escapadă la Sibiu unde am plecat cu autocarul spre marea încântare a mândrului.

La întoarcere a dormit tot drumul. Am văzut Palatul Brukenthal (cu David în SSC ca să nu zburde) și centrul istoric al Sibiului. Mai multe detalii despre ce puteți vizita, găsiți aici. Am vrut să vedem și Grădina Zoologică și Muzeul Astra (am mai fost acum 7 ani și mi-a plăcut mult Muzeul Astra), dar a plouat așa că am amânat vizita pentru o săptămână, când ne-am întors iar în Sibiu, de data asta în familie, cu Marius și cu David (revin cu detalii).

La Grădina Zoologică copiii până în 3 ani au gratuitate și adulții plătesc 3 lei. Printr-o comparație cu cea din București, arată mult mai bine cea din Sibiu, mai primitoare și culmea, este mult mai ieftină.

Vă recomand să poposiți în zonă asta. Am observat că sunt multe pensiuni prin jur, puteți pur și simplu să stați a pagubă, să umblați prin munți sau să vizitați Cișnădie, Cișnădioara și Sibiul.

Revin și cu impresii despre călătoria de familie Sibiu – Alba-Iulia – Arieșeni.

 

Despre alte vacanțe și călătorii de familie puteți să citiți aici.

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.