Vacanta in Europa ♥ O zi in Bratislava

Pentru mine Bratislava a fost surpriza vacanței din Europa din această vară. Este un oraș liniștit și curat. Nu atât de liniștit încât să nu ai ce să vezi și să te plictisești, din contră. Este o destinație perfectă pentru un city break, noi am stat o zi in Bratislava, dar nu am văzut amănunțit tot ce era de vizitat.

 

Dacă veniți cu mașina din țară, cum am făcut noi, mai exact Timișoara, să nu ratați să cumpărați vignieta din prima parcare după graniță. Drumul din Timișoara și până în Bratislava a durat aproximativ 6 ore.

Unde ne-am cazat în Bratislava?

Am fost cazați la Hotel Saffron. Este un hotel mare și frumos, curat, liniștit, nu foarte aproape de centrul istoric, dar rezonabil. Noi am mers pe jos și de la hotel până în centrul istoric am făcut 25 de minute cu aproximație.

Cât a costat?

Am plătit 86 euro pe o noapte, cu parcare și mic dejun. Micul dejun a fost bogat și variat, se merită să fie plătit 🙂

Unde sa mănânci în Bratislava?

Am mâncat un mic dejun sățios la Timișoara și în Bratislava ne-am oprit în centrul istoric la Venturska Klubovna. Terasa este faină și mai ales limonada care arată ca o bere cu spumă de lămâie.

Am mâncat un Burger foarte bun, eu ceva cartofi prăjiți și ta-su două linguri de supă că mai mult nu se putea, nu ne-a plăcut supa, dar probabil că nu suntem noi familiari cu gusturile. Am plătit pentru tot 23 de euro.

Și-a luat Marius revanșa ceva mai târziu cu un ciolan, dar poze n-am că memoria mă mai lasă din când în când.

Până la ciolan ne-am stricat foamea și cu câteva cornulețe tradiționale cu mac și nucă numite Bratislavske rozky.

Cum ne-am deplasat în Bratislava?

Cu mașina personală și foaaarte mult pe jos. Doar până la Castle Devin am luat mașina.

Ce am vizitat? Obiective turistice în Bratislava:

Am mers foarte mult prin centrul istoric al orașului și mi-a plăcut. Este foarte curat, și bine îngrijit, și liniștit chiar dacă sunt mulți localnici și turiști. M-a uimit că sunt zone prin care trec mașini, e pavat cu piatră cubică pe aceste străzi care se află în jurul Porții lui Michael. Tot din centru poți merge gratuit cu un ghid în limba engleză într-un tur de 2 ore și jumătate. Noi am zis ”lăsați așa”, ne-am gândit că răbdarea mândrului e și ea limitată.

Mergând la pas am descoperit o mulțime de statui haioase care arată ca oameni deghizați. Cel mai cunoscut este Cumil, un simpatic cică ”man at work”, mult prea relaxat ca să îl crezi pe cuvânt că el chiar muncește 🙂 .

 

Am urcat și la Castelul Bratislava- Hrad de unde am admirat orașul de la înățime. E un loc unde poți sta ore bune dacă vrei să vezi și exponatele, noi am admirat priveliștea și grădinile și am stat pe scaune super comode, am privit cerul și am mâncat cornulețe tradiționale. Iar David s-a zbenguit pe la locul de joacă.

Ne-am plimbat pe podul Most SNP care are o lungime de 421 metri deasupra Dunării și apoi am urcat în UFO, un restaurant în formă de OZN.

Poți rămâne la restaurant sau poți urca pe puntea de observare doar să privești Bratislava de la înălțime. Noi am fost seara și este absolut superb. Să nu ratați! Am plătit urcarea 7 euro de persoană (pentru David nu am plătit).

Am stat puțin și la restaurant unde pentru 2 beri mici și o limonadă am plătit 15 euro.

La întoarcere am ascultat live un band de coveruri. Erau amplasați între terase și un spațiu liber cu banci și foarte mulți oameni, chiar și cu copii mici, beau o bere sau un aperol, cântau și dansau. Foarte faină atmosfera.

Devin Castle este iar un obiectiv turistic de neratat!

Se găsește la aproximativ 10 km de centrul orașului. Am plătit intrarea 5 euro de adulți (pentru David a fost gratis). Priveliștea este frumoasă. Au un mic muzeu. Telescop. Sunt amenajate locuri faine pentru copii, dar nu numai. Aveau unelte și arme replici pe care puteai să le testezi. Găseai chiar și un fel de fântână foarte mare cu apă potabilă să potolești căldura.

Pe principiul ”Ce? Te pozezi fără mine?” …

 

Bratislava este un oraș în care m-aș întoarce 🙂 ! Eu așa calculez cât de mult îmi plac locurile pe care le văd.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.