Legoland a fost pentru David un fel de rai. Adevărul e că și pentru mine a fost o destinație surprinzătoare. Nu mi-am dat seama când au trecut 7 ore acolo și m-aș întoarce oricând. Eventual cu David mai mare ca să ne putem da în cât mai multe nebunii în parcul de distracție. Și eu să țip 🙂 ! Ce poți să faci o zi in LEGOLAND?
LEGOLAND este de fapt un mare parc de distracții. Există 55 de atracții, grupate în 9 zone tematice. De altfel la intrare primești și o hartă. Pentru amenajare s-au folosit în total 56 de milioane de piese Lego. Este un loc bun pentru toate vârstele, așa cum sunt și jucăriile. În schimb, pentru copiii cu vârstă mai mică, până în 5 ani, accesul este limitat (de fapt totul ține de înălțime). Sunt tot felul de roller coastere unde noi nu am avut vreme să urcăm, pentru că nu avea David motivație să aștepte după noi, fără să poată să se urce și el.
La unele atracții cozile erau lungi și aveai de așteptat și o oră să îți vină rândul. Există posibilitatea să plătești pentru Golden Pass care te ajută să nu aștepți la rând. De altfel sunt convinsă că în weekenduri și vacanțe este mult mai aglomerat.
Golden Pass costă mai bine de 20 de euro în plus față de prețul biletului de intrare și este valabil o singură zi. Probabil că este de ajutor în perioadele aglomerate și mai ales dacă aveți copii cu vârste mai mari și vor să încerce tot.
Dintre distracțiile din LEGOLAND pe care le-am testat și ne-au fascinat sunt:
– Jungle Expedition – preferata mea unde am țipat ca o zăpăcită la coborârea cu barca, de la o înălțime de 12m.
– Observation Tower – de unde vezi tot parcul și împrejurimilor la 360 grade
– Trenulețul Express – ne-a făcut turul parcului așa că aveam o idee mai clară unde era musai să ajungem
– Temple Expedition – vânătoarea de comori din aur
– Fabrik Lego – unde am văzut cu ochii noștri exact cum se construiesc piesele Lego
– Aqua park – un loc de joacă cu multe țâșnitori cu apă, leoarcă ne-am făcut 🙂
– Machete Lego absolut senzaționale, miniaturi ale marelor orașe (Veneția, Olanda, Elveția, Munchen etc) unde apăsai pe un buton și ceva se mișca, cu tot cu zgomote, fotbaliști, filme SF, animale și multe altele.
Au mai fost câteva, dar nu le-am reținut numele. Un turn unde David l-a muncit pe tatăl lui.
Și bărci cu arme cu apă de unde am ieșit uzi până la chiloți, fără să fie asta doar o expresie 🙂
Cum ajungi în Legoland?
Noi am fost cu mașina personală și a durat o oră din Munchen până la Legoland. Altfel, puteți închiria o mașină sau să elegeți trenul. Au linii dezvoltate, cu multe legături, așa că se ajunge ușor. Și precizie nemțească.
Unde te poți caza?
Noi am dormit la LetoMotel în Munchen, unde am plătit 65 euro pe noapte și 9,5 euro parcarea. Nu am avut mic dejun, dar ne-am oprit la patiseria din colțul hotelului, unde aveau pregătite și meniuri pentru mic dejun. Am plătit toți 13,16 euro.
Există în schimb, în apropiere de Legoland, la 10 minute de mers pe jos, Feriendorf. Judecând după poze, arată foarte bine, cu tot cu cele 3 castele, Castelul Regelui, Castelul Cavalerului și Castelul Dragonului. Sunt multe zone, construite tematic, nici n-aș ști ce să aleg, unde să stau.
Cât a costat intrarea în LEGOLAND?
Am plătit 47,5 euro pentru adulți, 21 euro pentru David (4 ani și jumătate) și 6 euro parcarea. Mai multe detalii găsiți aici.
Apoi, după ce ai intrat, nu mai sunt alte taxe, poți să mai cheltui bani doar pentru mâncare sau dacă vrei să iei ceva de la magazinele Lego.
De altfel sunt multe magazine Lego unde prețurile sunt cam ca la noi, eu nu am sesizat o diferență. În schimb au multe alte produse personalizate.
Care este programul de funcționare în LEGOLAND?
În programul de sezon, vara, parcul este deschis în intervalul 10:00-20:00, la 19:00 se închid atracțiile.
În programul de extrasezon, parcul este deschis până la ora 18:00, iar atracțiile se închis la 17:00.
Unde sa mănânci în LEGOLAND?
Sunt multe locuri amenajate, în mare parte cu tipuri de mâncare fast food. Noi ne-am oprit la o pizzerie unde aveau și loc de joacă. Ne-a costat prânzul 25 euro.
Poți veni și cu mâncare la tine, nu ești căutat în geantă și nici măcar nu există afișe cu interzicerea gustărilor și a băuturilor aduse la pachet.
Recomandări:
Puteți să instalați aplicația lor. Eu am avut-o, dar recunosc că nu m-am ghidat prea mult după ea, am folosit harta.
La intrare puteți să cereți o brățară pentru copii, unde este trecut numărul de telefon, astfel, dacă se pierde să fie mai ușor de returnat înapoi 🙂
Puteți urmări prețurile pentru intrare pe site și să fiți atenți dacă vreți să plătiți biletele direct la casele de la intrare, uneori mai au tot felul de vouchere pentru reduceri.
Vă recomand să mergeți măcar o zi in LEGOLAND .