Vacanta in Europa ♥ O zi pe Romantische Strasse, Germania

Romantische Strasse este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță pe care le-am testat până acum. Anul acesta am mers pentru a două oară. O zi pe Romantische Strasse este puțin pentru cât de frumos este acolo.

Romantische Strasse este practic un traseu rutier de circa 360 de km, în landul Bavaria, pe un drum național care leagă mai multe orașe mici medievale. Acest traseu începe la Wurzburg și se termină la Fusen. Este absolut superb!

Prima noastră oprire a fost la Creglingen. Fiind duminică, nu am găsit mai nimic deschis să vizităm sau să mâncăm ceva 🙂 . După o scurtă plimbare pe jos, am plecat spre Rothenburg ob der Tauber. Este un oraș medieval impresionant, numit și orășelul Crăciunului.

O zi pe Romantische Strasse 1

Rothenburg ob der Tauber este unul dintre cele mai renumite orașe medievale din Germania reconstruit după distrugerile suferite în timpul celui de-al doilea război Mondial. Am citit că Disney a folosit acest oraș ca reper atunci când a recreat povestea lui Pinocchio. Ne-am plimbat prin centru, printre clădirile lor acoperite cu țiglă roșie, de unde provine și numele orașului.

Am nimerit și în plin festival, așa că am avut ocazia să testăm din mâncărurile lor tradiționale. Am încercat și prăjitura lor tradițională, snow ball, am plâtit 1,90 euro pe una medie.

Ne-a plăcut mult și magazinul în stil muzeu cu cavaleri, și temnițe, și săbii. David a fost într-adevăr fascinat și am stat foarte mult înăuntru.

Și în renumitul Magazin al Crăciunului ne-am învârtit o vreme bună. Magazinul este plin cu mii de ornamente de Crăciun, jucării, pomi decorați, te simți ca în decembrie numai că umbli în pantaloni scurți 🙂

O zi pe Romantische Strasse 2

Vitrinele magazinelor din Rothenburg sunt excepționale.

Și prețurile pe măsură, dar privitul nu costă după cum bine știți deja. Este pur și simplu un spectacol al vitrinelor, fie că sunt dulciuri, carmangerie, jucării, porțelanuri, decorațiuni de Crăciun, dantelă și multe altele.

Puteți urca și în zidul care înconjoară orașul, noi am făcut asta când l-am vizitat prima dată acum câțiva ani. Veți vedea că pe zid sunt din loc în loc înscripții cu numele unor oameni care au cumpărat porțiunile respective cu 1000 euro/metru.

Următoarea oprire, unde ne-am și cazat, a fost Castelul Burg Colmberg, din Colmberg. Da, am stat o noapte la castel și ne-a plăcut. A costat 135 euro o noapte, cu parcare și mic dejun inclus.

Am ajuns seara și am luat și cina, am plătit pentru 2 porții și 3 băuturi, 32 euro, apoi am plecat la o plimbare prin castel și prin împrejurimi.

O zi pe Romantische Strasse 3

David s-a împrietenit cu o fetiță foarte dulce și isteață pe care ar fi vrut să o ceară în căsătorie chiar dacă nu vorbeau aceeași limbă și eu făceam pe traducătorul.

Castelul are o istorie impresionantă pe care o regăsești la fiecare pas. Holurile hotelului sunt pline de obiecte care au aparținut familiei Unbehauen. Și ce mi s-a părut iar de admirat a fost prezența familiei, în curte, la masa restaurantului, cu copiii în brațe, și jucării de jur împrejur.

Familia Unbehauen a dobândit castelul în 1964 și de atunci a funcționat ca un hotel. Trei generații mai târziu, castelul este încă de familie.

Este așezat pe un deal, vederea din cameră, când te trezești dimineața este foarte frumoasă, iar noi am coborât în curte să salutăm căprioarele.

Ne-a plăcut mult să dormim într-un castel, este pentru prima dată când încercăm asta.

Două zile sunt mult puține pentru câte sunt de văzut pe Romantische Strasse. Vă recomand să faceți o vacanță de câteva zile numai  aici. Nu veți regreta o zi pe Romantische Strasse!

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

2 comentarii la „Vacanta in Europa ♥ O zi pe Romantische Strasse, Germania

  1. Buna Cristina,
    Imi place sa-ti citesc postarile i general, dar cele de psihologie, dezvoltare personala si calatorii in special.
    Am o intrebare, nu am vizitat inca Germania, cum se poate descurca un turist care nu vorbeste germana?( ma descurc bine in engleza si f bine in franceza, dar in Italia m-am descurcat cel mai bine …cu mainile)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.