Cum sa faci propulsoarele cu jeturi din sticle de apa

Cum sa faci propulsoarele cu jeturi

Am fost cu David la un eveniment unde s-a jucat de-a exploratul spațiului și mi-a dat temă pentru acasă să facem și noi cu propulsoare cu jeturi. Cum sa faci propulsoarele cu jeturi? În primul rând am rugat colegii de birou să bea un anumit tip de apă și asta până la finalul programului, ca să pot să iau eu sticlele acasă 🙂 .

 

Știu că vor părea multe materiale, dar nu durează mult să le faceți. Plus că David vă zice un secret: pot fi folosite și pe post de tobe. Sigur, nu sunt convinsă că vreți să arătați asta copiilor, dar vă asigur că nu se aud tare 🙂 .

Cum sa faci propulsoarele cu jeturi

Ce am folosit:

– 2 sticle de 2l
– elastic (sau altceva pentru bretele: șireturi, ață mai groasă, panglici)
– hârtie creponată
– foarfecă
– pistol cu silicon
– staniol
– scoch
– bandă dublu adezivă
(dacă aveți un spray culoarea argintiu, nu veți mai avea nevoie de staniol, scoch și bandă dublu adezivă)

Cum am procedat:

Am scos ambalajul de pe sticle și le-am lipit cu pistolul cu silicon. David a fost ajutorul meu în toate. Am găurit sticlele pentru a prinde elasticul, folosind foarfeca și o igliță cu care am pus foarte ușor șnurul.

Cum sa faci propulsoarele cu jeturi

Am fixat bandă dublu adezivă pe sticle din loc în loc. Mândrul a fost tare încântat să o desprindă. Am prins staniolul peste sticlă și pentru a fi sigură că nu se rupe și fac zăpadă argintie prin casă, am pus și scoch peste. Pasul ăsta poate fi mult mai simplu dacă aveți un spray argintiu cu care să colorați sticlele.

Cum sa faci propulsoarele cu jeturi

Am tăiat hârtia creponată fâșii (roșu, portocaliu și galben), am potrivit lungimea, le-am lipit la capăt cu bandă dublu adezivă și le-am prins în interiorul sticlei (puteți folosi și pistolul cu silicon).

Cum sa faci propulsoarele cu jeturi

Gata. David a zburat prin pat cu ele, un pic și pe mobilă și pe seară mi-a băgat și o cântare. L-a dus mintea să își facă djembe din ele.

Care sunt oportunitățile de învățare?

– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea concentrării
– antrenarea atenției distributive

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

3 comentarii la „Cum sa faci propulsoarele cu jeturi din sticle de apa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.