Vacanta in Europa ♥ 2 zile in Viena

2 zile in Viena

Am vizitat Viena de câteva ori în viața asta. Am fost și vara, dar și iarna la târgul de Crăciun. Este un oraș pe care la primele vederi l-am găsit ca fiind frumos și impresionant. Între timp m-am mai răzgândit puțin. Probabil și pentru că am hoinărit prin multe locuri. Și ce poți să faci 2 zile in Viena?

Prima dată când am vizitat Zoo în Viena, acum 7 ani, știu că mi s-a părut wow. Acum, dupa Praga, hmmm, drăguță. E adevărat că nu se compară cu nimic din țara noastră, în Viena chiar e grădină zoologică, nu loc de chinuit animale. Dar prin comparație, dacă aveți de ales cel puțin între Viena și Praga, în Praga este senzațională.

Unde ne-am cazat în Viena?

Am rezervat 2 nopți la  Four Side Hotel & Suites. Ne-a plăcut. Erau în renovare, dar nu ne-a incomodat cu nimic. Nu se auzeau zgomote și era curat.

Cât a costat?

Pentru 2 nopți am plătit 116 euro fără mic dejun, plus 16 euro parcarea pe noapte. Cu micul dejun ne-am descurcat relativ simplu, găseam în drumul nostru tot felul de cafenele cu sandviciuri cel puțin aparent sănătoase.

Unde să mănânci în Viena?

Nu a fost o destinație în care să zic că am mâncat bine. Mai peste tot găseai șnițelele lor tradiționale, cârnați, supă de vită și ștrudel de mere.

La restaurantele la care ne-am oprit am plătit în jur de 35-45 euro pentru toți 3. Mi-a plăcut restaurantul Zum Hagenthaler pentru că aveau o terasă faină și mâncarea a fost gustoasă.

Cum ne-am deplasat în Viena?

În oraș am mers exclusiv pe jos. Ne-am învârtit în zona Palatul Schonbrunn, Mariahilferstrasse, Primăria și hotelul. Am fost câteva ore și la Parndorf unde am ajuns cu mașina personală.

Ce am vizitat? Obiective turistice în Viena:

Să începem cu Parndorf. E prima dată când merg, dar nu pot să zic că înțeleg de ce se duc oamenii acolo atât de des. E adevărat că David a găsit o grămadă de locuri de joacă și că fiecare și-a cumpărat câte ceva, dar nu am găsit cu adevărat justificare de a bate drumul până acolo pentru shopping.

Grădina Zoo din curtea Palatului Schonbrunn a fost oprirea preferată a mândrului, bineînțeles. Mai bine de jumătate de zi acolo ne-am distrat. Intrarea a costat 20 de euro pentru un adult, David gratis (copii până în 6 ani nu plătesc).

Am mâncat la una dintre terase, evident găseai doar șnițele, cartofi prăjiți, cârnați și prăjituri. A costat 38 euro mâncarea și berile care ne-au mai trezit un pic. După o zi cu soare intră bine o bere rece cu spumă 🙂

Ne-am plimbat și pe Mariahilferstrasse în speranța că ne mai găsim și noi câte ceva, dar iar, nicio reducere spectaculoasă. Nu ne-am luat nimic, la un moment dat am și renunțat să mai căutăm. David în schimb începuse să facă pe manechinul.

Am vizitat și Primăria și ca întotdeauna am avut noroc să găsim un eveniment. De data aceasta era un concert de muzică clasică susținut de European Union Youth Orchestra. Ne-am găsit și o canapea gonflabilă pe care să stăm și am ascultat …. mai mult noi, mândrul era ocupat cu țopăitul.

De data asta nu am vizitat Palatul Schonbrunn, dar vă recomand să nu îl ratați. Noi l-am mai văzut de 2 ori până acum, plus că David nu are încă răbdare să îl plimbi prea mult prin muzee. Dar Palatul Schonbrunn chiar este foarte frumos.

Ce nu mi-a plăcut mai peste tot, a fost mizeria de pe străzi. Parcă nu îmi aminteam Viena așa 🙁

De întors mi-am propus să ne întoarcem, am ratat Praterul, dar aștept să mai crească David să urlăm împreună în Mountain Rousse 🙂

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.