Vacanta in Grecia cu copiii ♥ Kissamos, Chania

Vacanta in Grecia cu copiii

Am plecat de câteva ori din țară când eram doar noi doi și niciodată nu am rezervat la o agenție. Anul acesta am zis că agenția poate fi o variantă cea mai simplă. După câteva telefoane, e-mailuri și săptămâni întregi trecute, am ales o ofertă de la Klever Travel. Au fost serioși, asta apropo de ce țepe se mai trag uneori 🙂 . Așa că am plecat în vacanta in Grecia cu copiii.

 

Am ales un sejur de o săptămână, să simțim și noi ceva, în Creta, orășelul Kissamos. Localitatea este mică și liniștită, noi asta căutam. Au taverne, supermarketuri, magazine, autobuze care te duc în Chania sau alte orășele dacă vrei să vizitezi . Exista și un port aproape, de unde se fac excursii cu vaporul.

 

Am plecat cu finii noștri, cu avionul, mersul cu mașina și 3 copii mici a fost exclus din start. Chiar și așa am stat prea multe ore pe drum. Am ajuns la aeroport în București la 10:00 și în camera de hotel la 18:00. Copiii erau ca bombele cu ceas, noroc că în autocar au tras un pui de somn. Transferul cu autocarul de la aeroport la hotel a durat o oră și jumătate.

Am fost cazați la Molosbay, un hotel de 4 stele cu demipensiune.

Cea mai bună alegere ever pentru o vacanta in Grecia cu copiii. Aveam 2 mese incluse, mic dejun și cină, mâncare foarte bună și diversificată, prea bună chiar. Camerele erau curate și mari, cu aer condiționat și balcon de unde pândeam șopârlele. În a doua camera când ne-am mutat aveam vedere la piscină, am stat jumătate de noapte pe balcon, dar poze nu am 🙂 .


Asta era vederea noastră de fiecare dată când mâncam la restaurantul hotelului.

Hotelul Molosbay este așezat fix pe malul mării. Cu plajă întreținută și curată, șezlonguri pe care nu le plăteam. Cu nisip fin și apă mică pe o porțiune destul de mare. Absolut perfect pentru copii și pentru adulți că apucam să mai stăm și de vorbă între noi, la pauza de făcut castele de nisip.

Hotelul are două piscine, una pentru copii și alta pentru adulți, cu puține șezlonguri pe care oamenii aruncau un prosop dimineața și îl mai luau seara la 19:00, când se închidea, chiar dacă nici nu prea stăteau acolo. Supermarketul era la 10 minute de mers pe jos de la hotel și stația de autobuz la fel.

Duminica organizau seara grecească, pe terasă cu o formație cu muzică live.

De fapt, la terasă ne petreceam și noi fiecare seară. Muzica nu era dată tare, copiii aveau iarbă să alerge și jucării aduse de ei. Locul de joacă avea doar o căsuță din plastic, unde ei se ascundeau tot timpul și ne chemau să facem ca lupii.


Tavernele din jur erau demențiale. Am mâncat la fructe de mare încât credeam că o să ajung sirenă 🙂 . La prima tavernă la care ne-am oprit, la 3 minute de mers pe jos de la hotel, ne-a servit o româncă extrem de atentă și drăguță. Habar nu am să vă traduc numele tavernei.

Am mâncat acolo un platou cu fructe de mare, geniale, costa 40 de euro și se săturau 3 oameni.

A doua tavernă Mavros Molos Beach, a fost declarată preferata mea din toate timpurile.

M-aș fi mutat acolo. Vedere fix la mare, cu mobilier pescăresc și servire prietenoasă. Ospătari îmbrăcați lejer care vorbeau cu tine despre familie și copil mic și colici, de parte te-ar fi știut de o viață. Și vederea la mare era … incredibilă priveliște.

Agenția locală care se ocupa de turiști nu este tocmai de încredere, Paralia se numesc.

Într-o săptămână cât am stat în Kissamos, am făcut 2 excursii. La una ne-am păcălit maxim. De fapt agenția locală care se ocupa de turiști nu este tocmai de încredere, Paralia se numesc, asta ca să știți dacă ajungeți pe acolo. Oricum vă sfătuiesc să fiți precauți indiferent de agenția, pe noi nu ne-a avertizat nimeni.

 

Ei organizau diferite excursii contra-cost. Partea feminină din gașcă si-a dorit să mergem cu vaporul la o lagună de care auzisem că este frumoasă, plus că nu văzusem niciodată o lagună. Finul a cam protestat vreo două zile, nu i se parea prea ok pentru copii, până când a cedat, nu nervos, și a acceptat să mergem. Am avut și noi câteva dubii, dar am întrebat ghidul, care avea un copil, deci se presupunea că știe cum e, dacă crede că este în regulă excursia și pentru copii mici. Sigur că da!

 

Nu, nu era. Nervii ne-au costat 40 euro de persoană. Vaporul foarte aglomerat, așa zisul loc de joacă era doar un tobogan și 10-15 mingi din plastic sparte. S-au făcut două opriri, la amândouă nu exista loc să te ferești prea mult de soare, iar în apă erau foarte multe pietre mari. Copiii au refuzat să intre în apă din cauza pietrelor. Plus că, până coborai din vapor, până te instalai, intrai un pic în apă și gata, înapoi în vapor. Priveliștea în schimb era incredibil de frumoasă.

La a doua oprire, Laguna Balos, bătea un vânt groaznic de tare, mă mir că nu s-a îmbolnăvit niciun copil.

Așa bate vântul acolo, nu am nimerit noi cine știe cum, prin urmare nu e loc de mers cu copii mici. Am închiriat o umbrelă din vapor să ținem copiii sub ea, dar abia o puteai monta din cauza vântului, plus că apa era super faină pentru ei, cu nisip foarte fin în care căutau scoici, și practic era imposibil să îi iei din apă. Laguna avea într-adevăr o priveliște de film, apă caldă și albastră, munți în jurul ei, absolut minunat. Dacă nu am fi avut copii mici sigur am fi înțeles mai mult din excursia asta. Copiii s-au distrat totuși!

 

A doua deplasare din Kissamos am făcut-o tot la recomandarea ghidului. Ne-am dus în Chania cu autobuzul. Am așteptat 40 de minute în stație, la 8 dimineața cu copii moțăind de la oboseală, pentru că, nu-i așa, ghidul ne-a spus ora greșită de plecare a autobuzului. Chania este un oraș foarte frumos, cu piețe tradiționale, multe obiective turistice, taverne, magazine, mi-ar fi plăcut să stăm câteva zile acolo.

 

 

Ultima țeapă tot de la ghid primită, pentru că se pare că nu ne învățam prea ușor, a fost taverna Apostolis, unde mâncarea era puțină, fără gust și scumpă, dar ospătarul știa destule despre România, cu siguranță nu am fost singurii mințiți și trimiși acolo.

Pentru copii marea atracție a fost broasca teștoasă uriașă pe care o hrăneau oamenii de pe marginea digului. Și nu doar pentru ei, eu nu am văzut niciodată așa o broască uriașă.

 

Am avut noroc de vreme bună, mai puțin în ultimele zile, dar nu ne-a încurcat prea mult, de fapt la plimbarea din Chania chiar ne-a ajutat, nu știu cum am fi rezistat la prânz pe căldură.

 

Rezumat, dacă vă doriți o vacanta in Grecia cu copiii, Kissamos în Creta este o opțiune de luat în calcul.

 

Sursă poza: Eirik Uhlen @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

4 comentarii la „Vacanta in Grecia cu copiii ♥ Kissamos, Chania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.