Vacanta in Europa ♥ 2 zile in Praga

Ce pot să vă spun din start despre Praga este să nu ratați grădina Zoo, mai ales dacă aveți copii. Altfel, Praga este un oraș turistic frumos, dar foarte agomerat. Nu pot să zic că m-a impresionat cum a fost Bratislava, doar Zoo mi s-a părut de-a dreptul fantastică, probabil și pentru că, pe mine, nu mă atrag locurile aglomerate. Am stat 2 zile in Praga.

Două zile nu sunt suficiente să vizitezi tot, asta mi-e clar. Noi am plecat cu mașina din Bratislava și până în Praga am făcut 4 ore cu tot cu opririle de urgență 🙂

Unde ne-am cazat în Praga?

Ne-am cazat la Hotel Petr. Nu vă recomand! Cameră mică, cu mobilier vechi, se auzeau toți copiii care se trezeau înaintea noastră. Zona era liniștită, dar nu prea aproape de centru, cam 20 de minute de mers pe jos până în centrul vechi.

Cât a costat?

Am plătit 156 euro pe 2 nopti, cu parcare  și mic dejun.

Unde sa mananci în Praga ?

Am mâncat foarte bine la Restaurant U Zlateho Hada în centrul vechi, atât de bine încât ne-am întors și a doua zi. Am plătit aproximativ 1065 coroane (42.6 euro) la fiecare masă, fără desert, dar am primit la final pepene roșu felii, din partea casei. Nu că am fi putut să mai mâncăm ceva.

Restaurantul este deschis din 1714 și clădirea are o istorie tare faină încă din 1419.

Cum ne-am deplasat în Praga?

Pe jos, cu mașina personală, cu tramvaiul și metroul. Foarte ușor de folosit mijloacele de transport în comun.

Pentru un bilet de adult care dura 90 minute, am plătit 32 coroane și puteai să folosești și metrou, și autobus, și tramvai.

Ce am vizitat? Obiective turistice în Praga:

Fiindcă am ajuns destul de târziu, seara am făcut o plimbare până în centrul vechi, apoi pe podul Charles și tot așa pe jos până la Castelul Praga.

În centrul vechi am mâncat, nu duci lipsă de locații, am încercat desertul lor tradițional (Trdelnik – un fel de Kurtos cu înghețată de vanilie, sau alte combinații apetisante) și am salivat pe la vitrinile cu bomboane și jeleuri.

Pe podul Charles poți asculta tinerii cum zăngăne la diferite instrumente, mai cunoscute și mai puțin cunoscute. E o aglomerație incredibilă, abia poți să te miști.

Castelul Praga este o construcție impunătoare (aproape 70.000 mp) pe care o observi de mai peste tot.

Este fosta reședință a regilor Cehiei și acum îl găzduiește și pe Președintele Republicii Cehe. Poți asista la ceremonia de schimbare a gărzii, care am auzit că este faină. Dacă ești pasionat de artă și cultură cred că poți sta o zi numai aici. Noi am fost seara la o plimbare și cam atât, cu un copil de 4 ani și 7 luni nu prea e de plimbat și căscat ochii la artă.

Catedrala Sf. Vitus este iar o construcție impresionantă. Noi am văzut-o doar seara.

A doua zi am stat zi-lumină  la Zoo. Da, o zi întreagă și aș mai fi stat. Am ajuns acolo folosind biletul de 32 coroane de persoană (David nu a pătit). Poți ajunge și cu vaporul și sigur este fain. Dar noi nu am știut orele de plecare și nu am fost dispuși să așteptăm aproape 2 ore până la următorul. V-am pozat orarul să îl aveți (9:00,12:30, 15:30).

Întrarea la Zoo costă 200 coroane pentru un adult și 150 coroane pentru copil. Au mai multe tipuri de prețuri, în funcție de perioada din an și au și loc de parcare.

Înăuntru nu duci lipsă de locuri cu mâncare, mai mult tip fast food, și sucuri reci, și bere rece. La un restaurant cu autoservire am plătit 238 coroane pe două porții de mâncare.

Sunt și locuri de joacă pentru copii, cu pișcină mică și stropitori, telescaun.

Grădina este impărțită pe zone (Americană, savana Africană, jungla indoneză, pavilionul pinguinilor, al broaștelor țestoase uriașe, feline și reptile, insula lemurilor care se plimbau printre picioarele tale, păsări de tot felul, papagali cu care stăteai nas în cioc și multe, multe altele). Este pur și simplu fascinantă.

Seara am făcut o plimbare romantică cu vaporul, unde am plătit 350 coroane de persoană, David gratis, distracție de 14 euro ca să zic așa. Acesta era prețul de seara, adică 100 coroane în plus. Aveau o prezentare în 5 limbi, dintre care și engleza, așa că am mai aflat câte ceva despre obiectivele turistice din zonă. La întoarcere au băgat și cântecul din Titanic, doar v-am spus că era romantic!

A doua zi am urcat la Planetarium cu funicularul Petrin (2 euro pentru un adult, David gratis). Intrarea la Planetarium a fost de 80 coroane de persoană, David gratis, din nou. Din păcate ploua afară așa că nu puteau deschide cele 2  telescoape și nu am văzut mare lucru.

 

Am dat o fugă și la Mirror Maze unde am plătit 90 coroane de persoană (inclusiv David) și gata, ne-am pus pe drum spre următoarea destinație. Mirror Maze arată din exterior ca un mic castel, dar înăuntru, în loc de un labirint cu holuri misterioase de piatră, veți găsi unul din oglinzi.

 

În aceeși zonă este și turnul de observaţie, numit şi „turnul Eiffel din Praga“, de unde se poate admira întregul oraş. Noi nu am mai avut vreme să stăm pentru că aglomerat la urcare.

Recomandări:

Nu vă păcăliți să schimbați din lei sau euro în coroane cehești. Se poate plăti cu cardul direct în 99% din cazuri. Dacă schimbați, fiți atenți la comisioanele ascunse, rata este aproximativ 26 coroane pentru 1 euro.

 

Despre alte vacanțe și călătorii de familie puteți să citiți aici.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

3 comentarii la „Vacanta in Europa ♥ 2 zile in Praga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.