Unicornul Albastru- povestea unui blog de mama si asistent social

Unicornul Albastru

Vă las aici povestea blogului Unicornul Albastru. Este singurul blog pe care îl cunosc eu ca având conținut despre asistență socială, deși domeniul acesta este atât de cuprinzător. Iar eu îl cunosc, pentru că ONG-ist sunt și eu.

 


Bună, numele meu este Laura Crăciun și am 27 de ani. Sunt mama micului P. de aproape 1 an și 11 luni. Înainte de a rămâne în concediu pentru creșterea copilului am fost câțiva ani asistent social. Este o profesie pe care o iubesc și pe care am  practicat-o cu drag.

Cum a apărut blogul?

Primul an alături de micuțul meu a fost minunat și dificil în același timp. Atât de multe lucruri noi de asimilat, atâtea temeri, atâtea nopți nedormite, toate amestecate cu bucurie și dragoste infinită. După vreun an, deja resimțeam izolarea și începuse să mă deprime faptul că sunt tot mai singură, că nu am cu cine purta o conversație „de adult”. La îndemnul soțului meu, mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut blog. Știam câte ceva despre WordPress de la fostul job în care mă ocupasem și de site-ul asociației. Astfel, anul trecut, într-o seară la finalul lunii aprilie, a apărut primul meu articol – Mamă de toddler.

De la bun început, am vrut ca blogul să cuprindă toate ariile mele de interes.

La momentul respectiv am simțit că cele mai importante lucruri despre care vreau să scriu sunt viața de mămică și provocările cu care se confruntă un asistent social. Am avut o tentativă să scriu și despre căsnicie, dar am renunțat relativ repede. Din lipsă de timp și din cauza faptului că eram încă la început în propria mea viață de cuplu și mai am încă multe de învățat.

 

Așa că mi-am concentrat atenția pe cele două mari teme: asistența socială și viața mea alături de micul P. Ușor-ușor secțiunile au început să aibă subcategorii și să crească tot mai mult. Astfel partea despre asistență socială include acum domenii precum : Resurse, Evenimente și o serie de articole dedicate violenței domestice reunite sub sloganul: „Violența nu e o soluție!„. Partea de parenting a fost extinsă de la experiențele mele ca mamă la o nouă secțiune intitulată: „Fii  bine cu tine!” în care prezint experiențe despre dezvoltarea personală (porrnind de la propria mea călătorie de auto-cunoaștere în care am pornit recent) și  idei de relaxare de pus în practică  „După ce adorm copiii„)

De ce Unicornul Albastru?

Prima dată a fost teama de expunere. Nu știam cum vor reacționa oamenii la cele scrise de mine și am vrut să am un scut de siguranță. Apoi am renunțat la el, prezentându-mă cu numele întreg și poză la profil. Însă, pentru blog am păstrat numele inițial pentru că mi se pare în continuare interesant și deosebit. Așa cum spuneam și în pagina de prezentare, pentru mine, Unicornul Albastru înseamnă magia vieții analizată cu luciditate.

Înseamnă că  aici este locul în care îmi dau voie să fiu liberă, să visez, să mă bucur, să mă revolt, să încerc să fac lumea un loc dacă nu magic, atunci măcar mai bun.

Proiectul meu  de suflet

Recent, am lansat pe blog cel mai mare demers de până acum- campania “Ei fac România mai bună!”o campanie de informare și promovare a organizațiilor neguvernamentale din România și, mai ales, a oamenilor extraordinari din spatele cortinei care prin dăruire, implicare și efort  schimbă destine în bine.

Cu alte cuvinte, fac România mai bună!

Venind din acest mediu (am lucrat și făcut voluntariat în mai multe ONG-uri de-a lungul timpului) știu foarte bine ce presupune scrierea și punerea în practică a unui proiect, știu ce înseamnă goana nebună după fonduri pentru a asigura continuitatea unui program, orele suplimentare, nopțile nedormite, toate în scopul carității, al responsabilității față de cei pe care încerci să îi ajuți, al iubirii față de oameni.

 

Așa că, doresc ca prin intermediul acestei campanii să aduc în fața cititorilor organizații mari și mici, care au însă același scop- să sprijine prin diverse mijloace pe cei aflați în situații extrem de dificile. Pentru că prin ajutorarea lor, o întreagă comunitate și o întreagă țară au de câștigat.

Puteți citi pe blog poveștile lor minunate și pline de inspirație în fiecare zi de marți.

Dacă  vreunul dintre lucrurile despre care v-am povestit v-a trezit interesul, vă aștept cu drag  în  căsuța Unicornului Albastru să aflați mai multe.

 

Alte povești cu și despre bloggeri găsiți aici.

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

3 comentarii la „Unicornul Albastru- povestea unui blog de mama si asistent social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.