Vacanta in Europa ♥ 2 zile in Leipzig

Noi am ajuns în Leipzig pentru o reîntâlnire cu sora mea și cu nepoțelul meu pe care l-am văzut pentru prima dată. Am stat 2 zile in Leipzig.

N-am mai avut răbdare să ne vedem la ei acasă, așa că ne-am dus unde petreceau ei concediul și am stat 2 zile împreună. Aveam de recuperat vreo 5 luni din viața lui.

Am plecat din Praga și până în Leipzig am făcut 3 ore și jumătate cu mașina. Iubesc autostrăzile nemțești 🙂 Nu vă zic cât am călcat accelerația 🙂 .

Unde ne-am cazat în Leipzig?

Am stat 2 nopți la Hotel H4 din Leipzing care este situat aproape de Therme. A fost una dintre cele mai bune locații din vacanța noastră în Europa. Cameră mare și foarte faină și mic dejun regesc.

Îți făceau omlete și cârnați fix sub nasul tău, cafea excelentă și un chec marmorat de m-am lins pe furculiță. Deja salivez 🙂 !

Cât a costat?

Am plătit 145 euro pentru 2 nopți cu mic dejun și parcare.

Ce am vizitat? Obiective turistice în Leipzig:

Pentru că am ajuns spre după-amiază, ne-am oprit la Therme pentru o bălăceală. Nu seamnă cu ce avem noi, adică e mult mai mic, dar fain, iar poze nu am pentru că este interzis fotografiatul. Ce m-a frapat aici a fost faptul că în vestiar oamenii se schimbau așa pe de-a dreptul, nu foloseau cabinele speciale și stăteau cu totul la vedere. A fost weird!

A doua zi am vizitat Starbucks-ul din gară 🙂 Știu că sună ciudat, dar zici că este muzeu. Gara e faină și ea, cu multe magazine și acest joc cu trenulețe care funcționa cu o fisă de 1 euro.

De shaorma cu ciocolată ați auzit?

În parcarea de lângă gară am lăsat mașina și am luat-o apoi la picior. Ne-am oprit să vizităm Panorama Tower. Am plătit 3 euro de fiecare urcarea cu liftul, mai puțin copiii. A fost un mod fain de a vedea imaginea de ansamblu a orașului și tot ce îl înconjoară. Au și restaurant, dar nu ne-am oprit, așa că nu știu să vă dau un feedback despre el.

Ne-am dus apoi la Volkerschlachtdenkmal în traducere Monumentul Bătăliilor Națiunilor. Intrarea a costat 8 euro pentru un adult. Este un monument fantastic. Dacă vizitați Leipzig, nu puteți să îl ratați. 

 

Noi am stat la Monumentul Bătăliilor Națiunilor până s-a închis cu noi înăutrul lui. Ne uitam la un film 🙂

În fiecare seară ne-am plimbat prin centrul vechi unde erau multe terase și restaurante și pasaje foarte faine și un festival de muzică.

Ce vă recomand?

Din surse sigure, adică cumnatul meu care a copilărit acolo, vă recomand să vizitați:
– Grădina Zoologică
– Altes Rathaus (Primăria veche)
– Parcul Belantis, unul dintre parcurile de distracții de top din Germania

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

2 comentarii la „Vacanta in Europa ♥ 2 zile in Leipzig

  1. Gradina zoologica este superba si foarte mare. Noi am avut nevoie de o zi intreaga pt a o vizita. Au si o cladire cu plante din clima tropicala Godwanaland.
    Animalele nu stau dupa gratii ci au garduri naturale.
    In fiecare ora este prezentat si hranit cate un animal. In plus sunt restaurante unde poti manca la preturi bune cu vedere spre animale.

  2. Gradina zoologica este superba si foarte mare. Noi am avut nevoie de o zi intreaga pt o vizita. Au si o cladire cu plante si animale din clima tropicala.
    Animalele nu stau dupa gratii ci au garduri naturale.
    In fiecare ora este prezentat si hranit cate un animal. In plus sunt restaurante unde poti manca la preturi bune cu vedere spre animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.