Ce vezi copile? – Cărți pentru copii

Cartea ”Ce vezi copile?„ este scrisă de Marina Bliderișanu pe care o puteți citi și pe unsoideblog.ro. Cu Marina ne știm de când eu îl plimbam pe David în sistemul cu maimuțe și ea se învârtea cu Loli la piept, în același parc. Îmi amintesc perfect și locul în care m-a abordat, fiindcă așa e Marina, veselă și prietenoasă … și aveam eu să descopăr în scurt timp că este extrem de puternică și curajoasă.

Despre curaj scrie de altfel și în cartea ei. Și despre încredere că deși lumea e mare, e gata să te primească să o cunoști.

”Lumea e mare, e colorată și în ea e locul tău!

Fără teamă, du-te, eu sunt aici, te sprijin oricând.

Ai încredere că poți!”

”Ce vezi copile?” este o carte despre începuturi …

Primii pași, primele cuvinte, primele culori, primele anotimpuri, primele amintiri cu bunicii și primele prietenii.

… și despre puterea binelui.

La finalul cărții sunt câteva pagini dedicate părinților, cu îndrumări despre modul în care poți discuta cu copilul tău despre ”a face bine”; despre puterea de a face bine pe care copiii o învață și o preiau de la noi.

 

Cartea include și o activitate pe care o puteți face împreună cu copilul. Este o carte veselă și optimistă, așa ca Marina.

 

Am citit cu nerăbdare cartea Marinei. E altfel când citești cărți scrise de oamenii pe care îl cunoști. Îi regăsești printre paragrafe și îi recunoști în cuvinte.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 533

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.