Aplicatie pe telefon pentru a urmari dezvoltarea bebelusului (P)

pentru a urmari dezvoltarea bebelusului

Pe vremea când băietul mamei era mai mic decât o gălușcă în interiorul meu, am deschis o pagină word în laptop și m-am pus pe notat, pentru a urmari dezvoltarea bebelusului, dar și a mea. Atunci eram încă focusată pe kilogramele mele și parțial ce mâncam. Să nu sară acul cântarului la cifre care mi-ar fi produs infarct instant. Pentru mine a fost o modalitate bună să îmi mențin echilibrul alimentar și psihic.

După ce gălușca a devenit un pepenaș și s-a cuibărit în brațele mele cu cele 2830g ale lui, focusul s-a mutat instant.

Am mai deschis un work și m-am pus pe notat de kg, ale lui de data asta. Era micuț, nu știa să sugă lapte din mine, eu nu știam să îl pun, jonglam cu biberoane de lapte praf și o grămadă de vinovăție. De unitățile de biberoane am scăpat rapid, din fericire. Am rămas în schimb cu cm și grame. Pentru noi a fost un mini stres. Părinți pentru prima dată, bebeluș mereu sub medie, că na, nici nu are cu cine să semene prea mult. Notam săptămânal și apoi lunar cât lua în greutate și cât creștea în cm. Primisem o fișă de la medicul de familie, un grafic de creștere, și urmăream percentila x, cu percentila y, numa de o da la calcul în limite normale. Cam asta fu, așa pe hârtie.

Problema cu hârtia asta e că uitam prea des să o luăm și așa ne dădea altă foaie și noi treceam pe curat acasă 🙂 . Plus că nu avea suficiente rânduri și opțiuni pe cât notam noi.

Ce e fain, cu ultra tehnologia asta, e că Philips Avent a dezvoltat aplicația UGrow- baby development tracker care adună în telefon toate datele pe care le notam eu în word sau pe foaie.

Și știu că majoritatea părinților avem obiceiul acesta de a nota, mai ales la primul copil, când totul pare mai sub control dacă se respectă grafice. Aplicația generează grafice pentru datele introduse (alimentație, somn, greutate, înălțime, scutece etc). Graficele pot fi exportate în pdf și trimise medicului pediatru sau prezentate la consulație. Așa nu te mai bâlbâi când ești întrebat/ă de intervalul de somn sau de masă sau de temperatură. Eu mă cam bâlbâiam 🙂 , recunosc.

Aplicatie pe telefon pentru a urmari dezvoltarea bebelusului

Aplicația este focusată pe primele 1000 de zile ale unui bebeluș, dar eu am testat-o și pentru David acum. Ce mă ajută la 3 ani și 7 luni ale lui este partea de notare a temperaturii când îl lovește vreun virus. Și încă notez înălțimea și greutatea. Nu este un subiect care mă stresează lunar. Dar nici prea zen nu sunt cu asta, când îi număr costițele prin tricou.

 

Monitorizarea se face foarte simplu. Intri în secțiunea care te preocupă și notezi, apoi dai salvare. Imediat ce intri în aplicație vezi un raport cu ultimele notări, iar când dai click pe informație apare graficul. Dacă vrei să adaugi o nouă informație, dai click pe ”+„  și imediat vezi toate funcțiile.

Mie îmi place și partea de personalizare 🙂 . Am pus poze cu mine și cu David, așa, ca și cum aș face un carnețel online care să îmi amintească mai târziu de pașii pe care i-am parcurs împreună. De la bebelușie la băiețel cu ochi de ciocolată și energie fără de sfârșit.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.