Precizie si motricitate fina

Precizie si motricitate fina

Asta e din categoria „ce am gândit eu și ce a ieșit de fapt” 🙂 . Am crezut că este pregătit să taie cu foarfeca pe dungă și David m-a contrazis. S-a reorientat, așa că a ieșit acest joc de precizie si motricitate fina care ajută și la stimulare senzorială și vizuală, dar și la coordonare ochi-mână.

 

Ce am folosit:
– coli colorate
– creion și linie
– hârtie creponată
– lipici
– foarfecă

 

Cum am procedat:
Am decupat fâșii de coli colorate pe care am trasat cu ajutorul unei linii și a unui creion, diverse forme. Ideea de la care am plecat eu, era ca David să decupeze cu foarfeca pe linii, dar adevărul este că nu putea … m-am grăbit și eu olea’.  Apoi David a cerut să îi dau lipiciul și “ceva” să pună peste. I-am dat hârtie creponată pe care a făcut-o biluțe. Le-a lipit singur pe dungile trasate de mine. A durat suficient încât să mă plictisesc eu pe lângă el 🙂 .

 

David – 3 ani și 3 luni

 

Care sunt oportunitățile de învățare la acest joc de precizie si motricitate fina?
– dezvoltarea motricității fine
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea concentrării și a preciziei

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Paige Cody @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 543

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.