Joc de cunoaștere – ”Pantomima”

Pantomima

Fie ca lucrati cu un grup de copii sau elevi si doriti ca membrii sa se cunoasca intre ei, fie ca aveti prietenii copilului in vizita la voi acasa si doriti o activitate amuzanta, va propun acest joc de cunoaștere – ”Pantomima”.

 

Marimea grupului: minim 6 participanti

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: nimic

Descriere:

Participantii trebuie sa creeze un cerc. Apoi sa se gandeasca la o ocupatie pe care isi doresc sa o demonstreze prin intermediul pantomimei. De exemplu: sportivul poate imita fuga, muzicianul interpretarea la un instrument etc. Fiecare participant trebuie sa imite ocupatia lui si va incerca sa-si aminteasca pantomima fiecarui jucator.

 

Animatorul spune ca participantii sunt gata sa inceapa exercitiul, dar pana atunci fiecare are un minut pentru a repeta pantomima sa.

In continuare, procedura este urmatoarea: o persoana bate din palme, arata pantomima lui, apoi iarasi bate din palme si spune numele unuia din participanti, aratand spre el. Acesta continua cu pantomima lui, aratand apoi spre alt participant.

Observatii:

In cazul grupului de copii sau elevi va recomand ca tema pentru mima sa fie o ocupatie pe care ei o doresc atunci cand vor fi adulti.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.